Астрономи открили три гигантске црне рупе које руше законе физике

Astronomi otkrili tri gigantske crne rupe koje ruše zakone fizike

16 maja 2017

ASTRONOMI su otkrili tri ogromne crne rupe za koje tvrde za „krše zakon fizike crnih rupa“.

U časopisu Astrophysical Journal objavili su da su za samo 100.000 godina postale milijardu puta teže od našeg Sunca, a to je – po merilima savremenih astrofizičkih teorija – naprosto nemoguće.

Ukupno su teže desetine milijardi puta, pa je Džozef Henavi, sa Univerziteta Kalifornije u Santa Barbari, tim povodom ukazao:

„Ni jedan teoretski model ne može da objasni postojanje takvih kosmičkih objekata. Njihovo postojanje u tzv. ranoj Vaseljeni dovodi u pitanje i aktuelne teorije o nastanku samih crnih rupa. Moraćemo da tražimo novo objašnjenje nastanka i galaksija i crnih rupa“.

Naučnici su dosad smatrali i još smatraju da gigantske crne rupe u središtima galaksija imaju masu od milion do milijardu masa Sunca.

Verovalo se da nastaju kao i obične crne rupe usled gravitacionog kolapsa zvezda i spajanja nekoliko crnih rupa. Astrofizičari sada, međutim, sumnjaju da su najveće, sa masama koje masu Sunca premašuju desetine milijardi puta, mogle da se povećaju do takvih nezamislivih razmera da su se „rodile“ kao male.

Prva teorija koja ovo objašnjava već se pojavila: gigantske crne rupe nastaju posle kolapsa gigantskih oblaka „čistog“ vodonika ili usled zgušnjavanja tamne materije.

Henavi i njegove kolege su pomoću teleskop Kek-II, koji se nalazi na Havajskim ostrvima, otkrili crne rupe čija je masa hiljade puta veća od mase crne rupe Sgr A* u centru našeg Mlečnog Puta.

Ruski akademik Nikolaj Kardašev smatra da se u centru galaksija ne nalaze crne rupe već kosmičke „krtičije rupe“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mali says:

    Zakoni fizike su pogresni,bolje receno,ili ispolitizirani."Crne rupe" u ranijoj fizici su se zvale "etar".Zasto mu je promenjeno ime??? Nas Nikola Tesla je znao koristiti tu besplatnu energiju,ali ovim ratobornim ljudima,koji koriste svoju vlastitu energiju tela u ratoborne svrhe,dati besplatnu energiju etera,nebi imalo smisla - samounistili bi se veoma brzo.O eteru se zna mnogo,kao i o religiji,ali se sve prikriva,jer bi onda mogli da zivimo u blagostanju,sto ne odgovara velikim vladarima,a po svoj prilici jos nismo sazreli za taj nivo zivota...nemamo nivo svesti.A nivo svesti,odredjuje nivo zivota. Jos uvek smo svi veliki ratoborni nacionalisti,ratoborni vernici,ratoborni ratnici,ratoborne zrtve...Po cenu rata se ne dozvoljava "to i to",i svako se lati svog oruzja u ime svoje humanosti,nacije,religije,ponosa...Po svoj prilici moramo proci jos mnooogoo ratova dok ne shvatimo besmislenost istih.Ogromna energija,koja moze biti preusmerena u napredak kvaliteta zivota...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *