ATAK NA SRBIJU: Napad na Žandarmeriju u Preševu, likvidiran jedan Albanac državljanin Norveške

ATAK NA SRBIJU: Napad na Žandarmeriju u Preševu, likvidiran jedan Albanac državljanin Norveške

25 januara 2014

zandarmerija54Napadač, identifikovan samo kao državljanin Norveške pretpostavlja se da je Albanske nacionalnosti, stradao posle napada na pripadnika Žandarmerije u Preševu. Pripadnik Žandarmerije povređen ali nije životno ugrožen, saznaje RTS.

U preševskom naselju Železnička stanica jutros je napadnut i povređen pripadnik Žandarmerije, koji se u tom trenutku nalazio na stražarskom mestu.

Žandarm je udaren tupim predmetom u glavu ispred kuhinje gde se hrane pripadnici žandarmerije i nije životno ugrožen.

Kako RTS saznaje iz policijskih izvora, napadač je oteo pušku žandarmu i otvorio vatru, kada su pripadnici žandarmerije odgovorili. Nezvanično  se saznaje da je napadač stradao i da reč o državljaninu Norveške, koji je privremeno boravio u Preševu.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković ukazao je da će se policija o tom slučaju oglasiti pošto bude završen uviđaj.

Incident se dogodio oko osam časova, a Policijski sindikat Srbije pohvalio je brzu akciju i hrabrost kolega iz Uprave granične policije, koji su spasili život pripadniku Žandarmerije.

– Kolegu iz Žandarmerije napao je ovaj državljanin Norveške, prema prvim sumnjama, pripadnik vehabijskog pokreta. Udario ga je ciglom u glavu, a onda uzeo njegovu automatsku pušku.

Ispalio je nekoliko metaka u žandarma, ali ga je, srećom, promašio- navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije u kome se dodaje da su incident videle kolege iz granične policije, koji su bili u blizini i brzom intervencijom sprečili ubistvo policajca, a napadača likvidirali.

Nezvanično se saznaje da je ubijeni pripadnih Vehabijskog pokreta bio oženjen Makedonkom, sa kojom je živeo u naselju Železnička stanica u Preševu.

(RTS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *