АТЕНТАТ НА ЂИНЂИЋА! ОВО СУ ДОКАЗИ које суд није прихватио и људи који су скривали доказе! (ВИДЕО)

АТЕНТАТ НА ЂИНЂИЋА! ОВО СУ ДОКАЗИ које суд није прихватио и људи који су скривали доказе! (ВИДЕО)

7 новембра 2016

zoran-djindjic-atentatj-620x350

Новинар Никола Врзић и Милан Веруовић, бивши лични пратилац, обелоданили су својевремено мноштво доказа који оспоравају званичну верзију догађаја који је променио Србију.

Суштинска теза Николе Врзића је да је било три пуцња, а не два, и да је Ђинђић убијен хицем из Бирчанинове улице, а не из Адмирала Гепрата, како тврди правоснажна пресуда.

Врзић истиче да је једини мотив за објављивање књиге „Трећи метак“ – истина о 12. марту, ономе што је довело до атентата на Ђинђића, и о последицама које је убиство оставило на Србију:

– До истине се може доћи само ако се осветле сви спорни моменти на којима се темељи званична истина о атентату, а такви су, нажалост, малтене сви на којима се та званична истина темељи.

– Књига је сада написана. Пресуде су, ако се не варам, постале правоснажне и пре него што смо почели да радимо на њој. Али нису пресуде оно што нас занима већ – истина о 12. марту. Да је другачије, вероватно би наша књига изашла раније, а не тек пошто смо прикупили и проучили сву огромну грађу на којој је заснована, од судских списа и транскрипата суђења до полицијских извештаја и јавних сведочења.

Ко је имао мотив да из Бирчанинове улице испали „трећи метак“ (односно први од три метка) који не постоји у званичној верзији, а који је, по вама, погодио Ђинђића?

– Мотив за убиство Ђинђића имали су – зар не? – и они који су били незадовољни његовом политиком, а који су одмах после његовог убиства, када је та политика промењена, стекли пуно разлога за задовољство. А да је метак који је погодио Зорана Ђинђића испаљен однекуд из Бирчанинове, дакле, са сасвим супротне стране у односу на званичну истину, о томе говоре и непосредни очевици и материјални докази. Насупрот томе, званичну истину у овом, кључном делу, не подупире нити један непосредни очевидац, нити један једини материјални доказ.

Јесте ли дошли до закључка – због чега се, како тврдите, скрива истина о трећем метку?

– Три пуцња чули су сви припадници премијеровог обезбеђења, и о томе су истражним органима говорили од првог дана. Међу њима, петорица су чак и видела како трећи метак, док Зоран Ђинђић и Милан Веруовић леже погођени, погађа зграду владе. Постоје и материјални докази постојања трећег метка, а један од њих је садржан и у извештају немачке полиције. Трећи метак је, међутим, сакривен, зато што значи да је постојао и други стрелац, друго снајперско гнездо.

Зашто су Беба Поповић и Чедомир Јовановић, како тврдите у књизи, покушали да утичу на Веруовића да не излази у јавност са „трећим метком“?

– То је питање за њих. Уобичајени одговор: трећег метка нема у оптужници, прича о трећем метку руши оптужницу… Али право питање је зашто га нема? И не само трећег метка, већ и читавог низа других, још и спорнијих момената на које указујемо у књизи. Док се споменутој двојици, и осталим заступницима званичне истине, може поставити питање који је њихов интерес да на њој, тако мањкавој, толико инсистирају? Да ли је то чињеница да су и сами учествовали у њеном креирању?

Које су кључне тачке званичне верзије атентата које оспоравате књигом?

– Спорно је скоро све. Вештачења на којима је добрим делом заснована званична верзија потпуно су неодржива, супротна и законима физике и материјалним доказима и исказима сведока. Бројни материјални докази уопште нису анализирани. Чауре су пронађене одмах после атентата, али су онда неким чудом нестале па су, званично, откривене тек увече. Снајперска пушка коју описују сведоци из Гепратове имала је дрвени кундак боје махагонија, а Немци у Визбадену вештаче пушку с кундаком од вештачког материјала зелене боје, и ту пушку спајају са оним чаурама које су „пронађене“ тек увече. Са пронађене пушке нестају трагови крви затечени на њој иако је дат налог да се они испитају. Полиција сакрива аутомобил који је коришћен у атентату, а припадао је једној од наших служби безбедности. Сакрива се и траг који је водио ка Хрватској и подмеће невини човек да би се тај траг сакрио…

У поднаслову књиге пише – политичка позадина убиства Зорана Ђинђића. Јесте ли је открили? Хоће ли икад бити откривена?

– Да бисмо открили политичку позадину, вратили смо се Ђинђићевом политичком деловању; уместо накнадним тумачима, а заправо киднаперима и фалсификаторима његове политике. Реч смо дали самом Зорану Ђинђићу. Анализа Ђинђићевог политичког деловања, кроз његове речи и поступке у периоду од неколико месеци пред смрт, показала је да је он постао претња по паџ америцана на овим просторима; од односа према Хашком трибуналу коме није хтео да преда ни архиве ни генерале, због чега су нам САД и ЕУ ускраћивале помоћ, преко дејтонског поретка БиХ и постављања питања осамостаљења Републике Српске, до питања Косова и Метохије, чијем се тихом стицању атрибута независне државе противио гласно. Због свега тога је на Западу проглашаван за „новог Слободана Милошевића“, о чему је и сам говорио, па и у свом последњем интервјуу, баш вашем листу, 6. марта 2003. године. Шта се догодило после његове смрти? Ову Ђинђићеву политику су његови наследници обрнули наглавачке, тако да је оне српске претње по паџ америцана, Ђинђићевим нестанком, нестало.

Верујете ли да ће доћи време за ревизију судског процеса за атентат на Ђинђића?

– Далеко је важније, као што сам већ рекао, да јавност Србије дође до истине о убиству свог премијера. Истина је лековита. У супротном, ако до тог лека не дођемо, и сви ми остајемо жртве 12. марта 2003, а његово убиство – зато што наша земља у међувремену није престала да се суочава са истим пријатељима и непријатељима са којима се суочавала и тада – наставља и данас да оставља своје последице.

УЛОГА СТРАНИХ СЛУЖБИ

Откривате ли у којој мери су иностране безбедносне службе уплетене у догађаје везане за атентат на Ђинђића?

– Трагова присуства – пре свега америчке и британске службе – има практично свуда око убиства српског премијера. И уочи убиства за које знају да се спрема, и након убиства, а у вези са формулисањем онакве званичне истине.

KOMENTARI13 коментара

 1. Gordan says:

  Koliko se na tv-videu može primetiti, Djindjić je u automobil uskočio živ i zdrav! Sve ostalo je patka i izmišljotina! Taj je kidnuo zbog Miloševićevih pristalica i Haaga, i vrlo je moguće da je klisnuo na "Novi Zeland"! Nadam se da nisam u pravu, jer bi u tom slučaju i Milošević danas bio živ,a narod Srbije razočaran i obeshrabren!! P.S. Hollywood!

  • Kosovac says:

   Да ускочио је у аутомобил и певајући песму „Тесно ми га скроји нане“. Али то Веруовић неће никако да каже.

  • miki says:

   VUČIĆ BEŽI IZ ZEMLJE?! https://www.youtube.com/watch?v=g3xkErDSd6Q

 2. Slavko says:

  Dakle sve je jasno a zasto su jos uvek u zatvoru Srpski heroji i patriote Zvezdan i Legija ?

  • obren says:

   HA HA HA E OLOSI CRNI BANDO SELJACKA DOUSNICKA, STO NERADITE NESTO I NECEKATE SOCIJALNU POMOC I NEKA IZMISLJENA PRIMANJA -- VEC BRANITE POLUKVALIFIKOVANOG MEHANICARA LOPOVA BOLIDA ULEMEKA I BRAVARA KOMUNALNOG IZ PECI ZVEZDANA ZVANOG ZMIJA. NIJE VAS SRAMOTA DA FALI TE UBICE SRPSKE DECE IZ PECI KOJI OVI OLOSI UBISE U RESTORANU PANDA I KOJI PRIZNAJE BOLID ULEMEK TAJ NEZAVRSENI MEHANICAR,uz njegovo opravdanje ti si mi naredio Markovicu. TAJ VERULOVIC LAZE I TO NE DZABE VEC ZA 300,000 EVRA I POSO U KANADI U AMBASADI - DAO MU KOSTUNICA I COKI DA ZBUNJUJE NAROD OLOSI KAD SVE ZNATE ZNATE LI KO JE ZA DVE GODINE VRATIO PASOSE BEZ VIZA IZGRADIO ARENU I HRAM VRATIO ZAOSTALE PENZIJE I STARU STEDNJU I UDBINE PLJACKE JEZDU I DAFINU I OSLOBODIO UVOZ I UKINUO CARINU- POVRATIO POSTU. AJD OLOS JEL TO ZNATE

   • Kosovac says:

    obren,….. Ово си перфектно срочио, и заслужило је да се све напише великим словима. Када би то послао у Фонд Ружице Ђинђић, сигурно би могло да конкурише за прву награду.

    • obren says:

     VRLI Gospodine sa Kosova ako zivis na Kosovu svaka cast i od srca pozdrav za sve tvoje muke Ali ako zivis na mojim ledjima i od mog poreza i moje muka u Srbijigde imas svoju kucu a prodo si arnautima katundarima aram ti bilo. Postoje sa Kosova mucenici koji drze Srpstvo na Kosovu i olosi koji su sve isprodavali i dosli u svoje kuce i pljackaju budzet Srbije lagajuci da nemaju nista da su proterani . KO RUZICI JM ali trba tacno govoriti i dusu svoju spasiti.JA BI FALIO I PEDERA DA JE ISTINA STO PRICA DA JE DOVEO IKARBUS MERCEDES DA JE U FAP SVEDJANI ITD-ITD

     • Kosovac says:

      obren,….. Ниси морао да кажеш да би ти хвалио и педера, то се види и на први поглед.

 3. punca ... says:

  Đinđić je bio agent Nemačke obaveštajne službe BND . Đinđić 17 maj 1999.god. : Jugoslavija se mora bombardovati.Samo nastavite da bombardujete popustiće oni. Zašto se Ruska vojska povukla sa Kosova.Rusi su otišli sa Kosova zato što NATO sluga Đinđić 16 i 17 juna 2001.god.kada je bio Putin u poseti Srbiji nije hteo da na predlog Putina pomogne troškove ostanka Ruske vojske sa 16 miliona dolara godišnje. Američki pukovnik Robert Hevlija je u Srbiji formirao OTPOR. Đinđić je počeo uništavanje Srbije a Vučić sahranjuje Srbiju.Šta nam je doneo 5 oktobar ? Tada je,gospodo,rušena Srbija.Rušen je i u crno zavijan srpski narod.

 4. punca ... says:

  Zoran Đinđić je bio izdajica srpskog naroda, kao i svaka vlast posle njega! Zoran Đinđić je ZAISTA rekao o NATO agresiji na Jugoslaviju: SAMO BOMBARDUJTE, POPUSTIĆE ONI. Izjava Zorana Đinđića od 8. maja 1999. godine za "Times” u kojoj on kako njegovi protivnici kažu "crno na belo" poziva NATO da nastavi bombardovanje naše zemlje sve dok Milošević ne padne sa vlasti. Sloba je bio poslednji ozbiljan državnik! ....... Slobodan Milošević je najkarakterniji i najdosledniji političar kojeg je Srbija ikada imala”. Politika Slobodana Miloševića je bila politika njegovog vremena”. ....................Slobodan Milošević je srpski heroj! Neka mu je laka zemlja.

 5. micky says:

  Ko god da je ubio dzibronju napravio je dobro. Ne valja to sto su nevini osudjeni. Ali u sistemu koji su instalirali NATO-fasisti i domace sluge i dupelizci to je normalno. Takav je bio i Djindjic. Zato je i dobro da je "neutralisan"... Imalo bi jos stalora za skidanje. Druge nema.

 6. Slavko says:

  Da odgovorim onom Obrenu : Kome ti bando neradnička radim po smenama -prva ,druga ,treća i na uštrb spavanja idem privatno da radim da bi iole mogao deci da priustim neke osnovne stvari. A to da su patrioti i heroji jesu i to za Pandu je scenario onih koi su i ukinuli jedinicu zato što su to bili momci koi su bili Srpski Spartanci . A to govno Djinjdjic je bio običan smrad izdajnički !:

 7. milan says:

  Cincica su ubiliCeda Beba Zivkovic kad ce te to vise da shvatite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u