Атентат на Вучића организовала елитна ратна јединица БиХ “Црни лабудови”

Атентат на Вучића организовала елитна ратна јединица БиХ “Црни лабудови”

12 јула 2015

bih-crni-labudovi-640x427Око 30 припадника овог удружења било је распоређено дуж трасе у Поточарима којом је требало да прође премијер Вучић. Очигледно је да је напад био детаљно испланиран, јер су нападачи знали тачно време када ће се премијер Вучић поклонити жртвама и кренути стазом.

Напад који се одиграо 11. јула у Поточарима на премијера Србије Александра Вучића и делегацију организовало је удружење бораца “Црни лабудови“, уз подршку и помоћ државних структура у БиХ.

Око 30 припадника овог удружења било је распоређено дуж трасе у Поточарима којом је требало да прође премијер Вучић. Очигледно је да је напад био детаљно испланиран, јер су нападачи знали тачно време када ће се премијер Вучић поклонити жртвама и кренути стазом.

Тако су се и распоредили – први, они близу споменика, почели су са звиждуцима и урлицима чим је он кренуо, како би потпалили масу и послали сигнал онима дуж путање да он наилази и да крену у напад.

А напад каменицама, флашама и разноразним предметима кренуо је синхронизовано, тачно по путањи којом се кретао – открива извор Курира и додаје да оперативни подаци указују да је линч вероватно организован из Сарајева.

Елитна јединица БиХ током рата “Црни лабудови” су током рата на простору Босне и Херцеговине били специјална јединица која је деловала у саставу Армије Републике БиХ, а први командант био је Сенад Мехдина Хоџића, који је погинуо 10. маја 1992. у засеоку код Сапне. После његове погибије јединица добија назив управо “Црни лабудови”.

Хоџића су наследили Хајро Мешић и Хасе Тирић. Након погибије Хоџића и Мешића, Тирић је у наредним годинама рата водио ову елитну јединицу. Хоџић је један од деветорице бораца из целе БиХ који је одликован Орденом хероја ослободилачког рата. Добитник је и Златног љиљана.

(Телеграф.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u