Атентат на Вучића организовала елитна ратна јединица БиХ “Црни лабудови”

Atentat na Vučića organizovala elitna ratna jedinica BiH “Crni labudovi”

12 jula 2015

bih-crni-labudovi-640x427Oko 30 pripadnika ovog udruženja bilo je raspoređeno duž trase u Potočarima kojom je trebalo da prođe premijer Vučić. Očigledno je da je napad bio detaljno isplaniran, jer su napadači znali tačno vreme kada će se premijer Vučić pokloniti žrtvama i krenuti stazom.

Napad koji se odigrao 11. jula u Potočarima na premijera Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju organizovalo je udruženje boraca “Crni labudovi“, uz podršku i pomoć državnih struktura u BiH.

Oko 30 pripadnika ovog udruženja bilo je raspoređeno duž trase u Potočarima kojom je trebalo da prođe premijer Vučić. Očigledno je da je napad bio detaljno isplaniran, jer su napadači znali tačno vreme kada će se premijer Vučić pokloniti žrtvama i krenuti stazom.

Tako su se i rasporedili – prvi, oni blizu spomenika, počeli su sa zvižducima i urlicima čim je on krenuo, kako bi potpalili masu i poslali signal onima duž putanje da on nailazi i da krenu u napad.

A napad kamenicama, flašama i raznoraznim predmetima krenuo je sinhronizovano, tačno po putanji kojom se kretao – otkriva izvor Kurira i dodaje da operativni podaci ukazuju da je linč verovatno organizovan iz Sarajeva.

Elitna jedinica BiH tokom rata “Crni labudovi” su tokom rata na prostoru Bosne i Hercegovine bili specijalna jedinica koja je delovala u sastavu Armije Republike BiH, a prvi komandant bio je Senad Mehdina Hodžića, koji je poginuo 10. maja 1992. u zaseoku kod Sapne. Posle njegove pogibije jedinica dobija naziv upravo “Crni labudovi”.

Hodžića su nasledili Hajro Mešić i Hase Tirić. Nakon pogibije Hodžića i Mešića, Tirić je u narednim godinama rata vodio ovu elitnu jedinicu. Hodžić je jedan od devetorice boraca iz cele BiH koji je odlikovan Ordenom heroja oslobodilačkog rata. Dobitnik je i Zlatnog ljiljana.

(Telegraf.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *