АТЕНТАТ У ТЕХЕРАНУ: Убијен ирански научник – „отац нуклеарне бомбе“

АТЕНТАТ У ТЕХЕРАНУ: Убијен ирански научник – „отац нуклеарне бомбе“

27 новембра 2020

У Ирану је убијен нуклеарни физичар Мохсен Фахризаде – шеф Организације за истраживања и иновације при Министарству одбране Ирана, саопштила је прес-служба Министарства.„Данас поподне наоружани терористи су извршили напад на шефа Организације за истраживање иновација Министарства одбране. Током сукоба његовог обезбеђења са терористима господин Мохсен Фахризаде је озбиљно рањен и хоспитализован је. Нажалост, напори лекара су били безуспешни и пре неколико минута је умро мученичком смрћу“, наводи се у саопштењу које је добила РИА „Новости“.

Министарство одбране Ирана је саопштило да је реч о терористичком нападу.

Према наводима портала „Тајмс оф Израел“, научника су називали „оцем иранске бомбе“. Медији такође спекулишу да је Фахризаде био „шеф иранског програма за нуклеарно наоружање“. Фахризаде је био професор физике и официр у иранској Револуционарној гарди, пишу ирански медији.

Према писању агенције Фарс, у граду Абсард се чула експлозија и пуцњава.

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    ЦИЈА им скида једног по једног ЏИХАДИСТУ! Можда су та два џихадиста у Ирану родољуби, али на бившим Српским територијама су били џихадисти који су убијали Србе. Што се мене тиче, немам ништа против да се детаљно растури још једна џихадистичка држава. Срби ће имати мање непријатеља, мада их имамо толико да један мање више није од неког већег значаја. Иако сам потпуно на страни Талибана у Авганистану и сматрам их родољубима Авганистана, ипак су ми помало црни јер и они су слали своје џихадисте у Србију. Није ми јасно зашто у малу и безначајну Србију, али фанатизам је оно што им цео свет замера. И нацистички део и православни део света. Да нема тог фанатизма, њих би у оквиру њихових држава бар пола света признало као родољубе и борце за слободу. Сњима само Кина излази на крај али то скупо кошта ове фанатичне народе, јер преко Кине они практично предају своја богатства Западу. Та функција Кине није видљива само у исламском свету, него и у православном свету, али није популарно и помало се жмури на овако понашање Кине. Иако Кина третира једнако и Иран и Русију и Србију, ми баш и не волЕмо да видимо ружну истину. Кина ти је ко аспирин против болова. Делује док делује а онда се болови врате. Тај кинески аспирин узима и Русија и Иран и Србија. Иначе, лиценцу за употребу овог медикамента, Кина дебело плаћа Америци и Западно Европским нацистичким силама, нарочито Британији.

  2. persida says:

    Mosad radi 24 sata i nikada ne prestaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u