АТИНА У ШОКУ: АЛБАНЦИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ СПОМЕНИК ПОСВЕЋЕН ГРЧКОМ БОРЦУ!

ATINA U ŠOKU: ALBANCI DIGLI U VAZDUH SPOMENIK POSVEĆEN GRČKOM BORCU!

23 jula 2019

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je „užasavanje i zabrinutost“ zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu s početka 20. veka Timiosu Liolisu.

Spomenik je oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije, prenosi „Ana“.

Navodi se da je grčko Ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da „provokacije usmerene protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razrešene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi“.

„Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osećaja bezbednosti grčkoj etničkoj manjini što je pre moguće. Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj“, piše u saopštenju grčkog Ministarstva.

rs.sputniknews.com

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivana says:

  Neće biti mira dok se Crna Gora, Srbija, Makedonija i Grčka ne ujedine i zajedno jednom za svagda očiste šiftare sa ovih područja a Albaniju podele među sobom. To je jedino ispravno rešenje a Rusi da drže amere i evropljane Vučićeve velike prijatelje da se ne mešaju u sukob to je jedino pravedno rešenje.

 2. milorad2 says:

  To što se zove albanija je država na papiru,jedna od retkioh ANARHIJA na svetu i pored ukrajine jedina ANARHIJA iu evropi.Samo sila njima radi posao, ništa drugo ne priznaju i ništa drugo neće delovati, jer to je svojstvo ANARHIJE kao socijalnog i državnog modela.

  • test01 says:

   Albanija je stvorena zahvaljujuci Britaniji koja I danas radi sve da bi sprecila bilo kakav uticaj Rusije na Balkanu. Preko te bagre Britanci zele da kontrolisu Balkan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *