АТЛЕТИКА НА КИНЕСКИ НАЧИН: Граната се придружила диску и копљу

ATLETIKA NA KINESKI NAČIN: Granata se pridružila disku i koplju

28 aprila 2018

UNIVERZITET u kineskom gradu Taijuan rešio je da unese malo živosti u majsku sportsku priredbu uvođenjem takmičenja u bacanju granata od pola kilograma, prenosi BBC pisanje lokalnih medija.

Kako jedan od predavača kaže, studenti nisu bili preterano zainteresovani za tradicionalne atletske discipline poput bacanja koplja ili diska, ali su pohrlili da se prijave za novo nadmetanje.

Kineski list Global Times daily piše da je ideja potekla od pisma koje je jedan od studenata napisao direktoru ustanove. Naime, Vu Đianhang je novinarima kasnije rekao da “voli da baca predmete”, ali da mu ni disk ni koplje ne pristaju najbolje. Naravno, jedino što je u tom trenutku ostalo organizatorima bile su granate.

Na kraju je odlučeno da se studenti takmiče u bacanju replika kineskih ručnih bombi “tip 23” sa drvenom drškom, poput onih koje su koristili Nemci u Drugom svetskom ratu.

Iz univerziteta tvrde da nije u pitanju privlačenje pažnje medija već način da se obeleže okolnosti pod kojima je ova obrazovna institucija nastala 1941. godine u jeku rata, kada se tu nalazila baza Kineske oslobodilačke armije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *