АТП поново понижава Новака Ђоковића

АТП поново понижава Новака Ђоковића

28 новембра 2020

Новак Ђоковић је 2020. годину завршио као најбољи тенисер света. На путу је да постане најбољи тенисер свих времена у једној врло важној категорији као што је број недеља на првом месту, најбољи је и у претходној деценији, али из АТП-а и даље показују да не умеју да цене његову величину

После тек завршене сезоне, у којој је Ђоковић по шести пут у каријери успео да годину оконча као светски број један, челна организација је на својим друштвеним мрежама успела да пронађе начин да Новаку спочита тај рекорд, преноси Мондо.Ђоковић је са шест година у којима је био најбољи на свету изједначио рекорд Пита Сампраса, а све након престизања Роџера Федерера и Рафаела Надала, који су остали на пет.

Ипак, АТП је нашао начин да измисли категорију у којој ће и Надал и Федерер бити бољи од Новака.

АТП је објавио статистику играча који су највише пута годину завршавали међу „топ 2“ играча света. Због чега је ова статистика уопште релевантна, није нам познато, али по њој је Ђоковић тек на трећем месту у овој „великој тројци“.

Надал је пет пута био први и још седам пута други, док је Федерер пет пута годину завршавао као први и шест пута као други. Ђоковић је највише пута био први (шест), али се њему овде спочитава што је тек три пута завршавао као други рекет света.

KOMENTARI3 коментара

  1. Nikoletina says:

    sad je biti drugi kao bolje nego biti prvi---kako će biti drugi kad je prvii najbolji

  2. M says:

    Osim toga su Federer i Nadal bolji i u njemačkom odnosno španjolskom jeziku!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u