АТП поново понижава Новака Ђоковића

ATP ponovo ponižava Novaka Đokovića

28 novembra 2020

Novak Đoković je 2020. godinu završio kao najbolji teniser sveta. Na putu je da postane najbolji teniser svih vremena u jednoj vrlo važnoj kategoriji kao što je broj nedelja na prvom mestu, najbolji je i u prethodnoj deceniji, ali iz ATP-a i dalje pokazuju da ne umeju da cene njegovu veličinu

Posle tek završene sezone, u kojoj je Đoković po šesti put u karijeri uspeo da godinu okonča kao svetski broj jedan, čelna organizacija je na svojim društvenim mrežama uspela da pronađe način da Novaku spočita taj rekord, prenosi Mondo.Đoković je sa šest godina u kojima je bio najbolji na svetu izjednačio rekord Pita Samprasa, a sve nakon prestizanja Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su ostali na pet.

Ipak, ATP je našao način da izmisli kategoriju u kojoj će i Nadal i Federer biti bolji od Novaka.

ATP je objavio statistiku igrača koji su najviše puta godinu završavali među „top 2“ igrača sveta. Zbog čega je ova statistika uopšte relevantna, nije nam poznato, ali po njoj je Đoković tek na trećem mestu u ovoj „velikoj trojci“.

Nadal je pet puta bio prvi i još sedam puta drugi, dok je Federer pet puta godinu završavao kao prvi i šest puta kao drugi. Đoković je najviše puta bio prvi (šest), ali se njemu ovde spočitava što je tek tri puta završavao kao drugi reket sveta.

KOMENTARI3 komentara

  1. Nikoletina says:

    sad je biti drugi kao bolje nego biti prvi---kako će biti drugi kad je prvii najbolji

  2. M says:

    Osim toga su Federer i Nadal bolji i u njemačkom odnosno španjolskom jeziku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *