Аукција у „Мадл` арту“: Три слике плаћене скоро 10.000 евра

Aukcija u „Madl` artu“: Tri slike plaćene skoro 10.000 evra

16 marta 2015

Aukcija-slika-04-1503-2015-_620x0Kolekcionari su sinoć „okupirali“ deo izložbenog prostora „Cepter ekspo centra“ u Masarikovoj 4, kako bi otkupili neko vredno umetničko delo na 38. po redu aukciji antikviteta i slika. Učesnici ovog javnog nadmetanja u organizaciji aukcijske kuće „Madl’art“ pazarili su oko polovinu ponuđenih eksponata.

Činije i šolje od najfinije keramike, slike sa motivima Beograda, pozlaćena barokna ogledala, bronzana figura samo su bili deo raznovrsne ponude.

Na početku događaja primamljivi rariteti okruživali su zainteresovane kupce – slike su bile okačene na zidovima, a predmeti složeni u vitrinama. Onda je počelo nadmetanje. U zbirke nekoliko kolekcionara redom su odlazile po početnim cenama grafika „Eks libris Josipa Broza Tita“ za 150 evra, kolaž „Akvarijum“ za 200…

Prisutni su tako najveće interesovanje pokazali za slike. Najskuplje prodato ulje na platnu bilo je „Grupni portret“, koje je premašilo početnu cenu od 4.000 evra i prodato je za sto više. „Vicešampion“ bila je slika „Kićenje neveste“ Špire Bocarića, kupljena za 3.600 evra, a „bronzu“ je osvojio tuš i kolaž na papiru „Majka sa detetom“ Lazara Vozarevića prodat za 2.000.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *