AUSTRALIJA: Nemoguće potpuno uništenje „Islamske države“

AUSTRALIJA: Nemoguće potpuno uništenje „Islamske države“

8 septembra 2014

islamska 3r44Ministarka spoljnih poslova Australije Džuli Bišop ne veruje u potpunu eliminaciju ekstremističke grupe „Islamska država“, piše list „Sidnej morning herald“.

„Mislim da je to nemoguće. Da li smo uništili Al kaidu?“, rekla je Bišopova, dodajući da je „Islamska država“ isto toliko ideologija kao i vojna sila i zato je nemoguće iskoreniti je.

Ona je podsetila da je prvobitni cilj NATO-a bio da spreči da grupa proširi svoje aktivnosti van Sirije i Iraka.

Bišopova je podsetila da je američki predsednik Barak Obama „bio apsolutno u pravu“ kada je govorio o uništenju grupe na terenu, ali je upozorila da ne treba govoriti o apsolutnom uništenju, piše list.

Obama je tokom samita NATO-a u Velsu prošle sedmice najavio formiranje međunarodne koalicije čiji je zadatak „degradiranje i uništenje ‘Islamske države'“.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Robert Lucas says:

    Zasto bi Amerika unistavala svoje cedo. Oni su stvorili ISIL na isti način na koji su stvorili OVK. Amerika je zlo. Americi treba uvaliti narandzastu revoluciju (ima nacina), oslabiti je, a onda unustiti kao svjetsku silu. Nakon toga svjet ce biti bolji. Njena ceda poput Al-kaide i ISIL-a poravnati sa zemljom. To ce uraditi Rusi i Kinezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *