AUSTRALIJSKI PREMIJER PUN MRŽNJE: Rusija je siledžija i tek je čekaju strože sankcije

AUSTRALIJSKI PREMIJER PUN MRŽNJE: Rusija je siledžija i tek je čekaju strože sankcije

8 avgusta 2014

abbott729-408x264Australija priprema oštrije sankcije Rusiji, kaže australijski premijer Toni Ebot i upozorava ruskog predsednika Vladimira Putina da ne šalje vojsku u Ukrajinu.

Postoji bojazan da se Moskva priprema za slanje vojnika u istočnu Ukrajinu, gde se vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, a NATO je optužio Rusiju da je na granicu sa Ukrajinom poslala oko 20.000 vojnika.

Neka bude jasno – Rusija je siledžija. Rusija je velika zemlja koja pokušava da napastvuje malu zemlju„, rekao je Ebot novinarima u Sidneju, prenosi AFP.

NATO je upozorio da bi Rusija mogla izvršiti invaziju na Ukrajinu pod izgovorom „humanitarne“ misije, ali Moskva je negirala tvrdnje da je povećala broj vojnika na granici.

Ruske snage se u ovom času grupišu na granici sa Ukrajinom. Ako pređu granicu to neće biti humanitarna misija, već invazija„, izjavio je australijski premijer.

Poručujem predsedniku Putinu, ako hoće da ga smatramo svetskim liderom, a ne međunarodnim parijom, zauzdajte svoje snage. Ostanite sa svoje strane granice. Pustite da Ukrajinci rešavaju probleme Ukrajine„, kazao je premijer Ebot.

Moskva je odlučila da uvede zabranu uvoza hrane iz SAD i EU, kao i Australije, Kanade i Norveške nakon što su SAD i Evropa prošle nedelje uvele nove, oštrije sankcije Rusiji.

Australija je već ranije uvela neke sankcije Rusiji, uklučujući zabranu izdavanja viza i ciljane finansijske sankcije i nije odmah uvela nove oštrije restrikcije na ruske ključne sektore finansija, oružja i energetike, kao što su SAD i Evropa učinile.

Ali Ebot je danas rekao da je većina Australijanaca koji su učestvovali u sakupljanju ostataka posle obaranja malezijskog putničkog aviona sa 298 putnika i članova posade 17. jula iznad istočne Ukrajine napustila Ukrajinu i da će razmotriti strože sankcije Rusiji.

Mi pripremamo strože sankcije. Da bi to izbegla, Rusija treba da otkaže ono što, kako izgleda, priprema„, kazao je Ebot.

On je istakao da Rusija mora poštovati nezavisnost Ukrajine, prestati da se meša u unutrašnje stvari svog suseda i da podržava i naoružava proruske snage.

Jer svi smo videli tragične posledice onoga što se dogodilo kada se separatistima da sofisticirano oružje – 298 nevinih ljudi je stradalo„, kazao je on misleći na žrtve avionske nesreće, od kojih su 38 bili australijski državljani ili osobe sa boravištem u Australiji.

KOMENTARI5 komentara

 1. s@Ša says:

  Joj klempo ne seri više kao da ti odlučuješ o bilo čemu!

 2. Sloba says:

  Ha,ha al se vec tresete.Utero vam Putin a tek cete da vidite sta vas ceka.Sta ste mislili da Rusi nece odgovoriti.Zabrani ti njima da vide tvog kengura u zoo vrtu.

 3. jugoslav mitic says:

  besdniku jedan,samo ti duvaj amerikancima

 4. zuba zubic says:

  Seronja kenja, "Rusija treba da odkaze ono, sto kako izgleda sprema". Pa skote fasisticki, ko te ucio diplomatiji, srpski seljak bi se bolje izrazio,kengursku ti majku jebem.

 5. marko says:

  https://www.youtube.com/watch?v=52E5Ku0HoGY&feature=share !!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *