АУСТРИЈА ПОБЕСНЕЛА: Антируске санкције коштају нас 100 милијарди долара – ДОСТА ВИШЕ СА ОВИМ

AUSTRIJA POBESNELA: Antiruske sankcije koštaju nas 100 milijardi dolara – DOSTA VIŠE SA OVIM

4 maja 2019

Austrijske opštine bile su pod velikim uticajem antiruskih sankcija, posebno kompanije u Austriji i drugim evropskim zemljama, rekao je bivši gradonačelnik grada Linc, Detlef Vimer.

Zvaničnik je naveo da su ekonomska ograničenja prouzrokovala štetu u iznosu od “100 milijardi dolara”.“Sjedinjene Države, koje su uvele sankcije Rusiji, naškodile su čak i kompanijama mnogih evropskih zemalja, ali je Rusija uspela da preživi, vidimo situaciju na Krimu, vidimo šta je ovde izgrađeno u poslednjih pet godina”, rekao je Vimer.

On je dodao da Austrija na nivou okruga ne deli “principe koji vode ka sankcijama”.

Da podsetimo, EU, Sjedinjene Države i nekoliko zemalja u njihovoj orbiti su 2014. godine uvele sankcije Rusiji zbog inkorporacije Krima i njene, navodne uloge u ukrajinskoj krizi.

Jaltski međunarodni ekonomski forum održan je od 18. do 20. aprila i prisustvovalo mu je više od 4.500 učesnika, iz skoro stotinu zemalja.

Zemlje EU ne bi trebalo da “plešu u ritmu” američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je austrijski predsednik Aleksander van der Belen u intervjuu za novine Welt, prošlog meseca.

“Američki predsednik Tramp je, bez ikakvog razloga, napustio sporazum s Iranom o nuklearnom programu (…) i onda zabranio evropskim kompanijama da posluju sa Iranom pod pretnjom strogih sankcija. Ja mislim da je to previše“, rekao je Van der Belen.

U januaru je, američki ambasador u Berlinu Ričard Grenel, poslao pisma nekim nemačkim kompanijama u kojima je upozorio na “veliki rizik od sankcija” za one koji zajedno sa Rusijom učestvuju u projektu Severni tok 2.

U avgustu 2018. godine, Vašington je ponovo uveo sankcije protiv Irana i u novembru proširio restrikcijske mere. To su ograničenja koja su Sjedinjene Države ukinule 2015. godine kada je stupio na snagu Zajednički sveobuhvatni akcioni plan (PAIC), koji su zatim potpisale Rusija, Sjedinjene Države, Velika Britanija, Kina, Francuska, Nemačka i Evropska unija.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. samostalan says:

    Nije Tramp zabranio trgovinu sa Iranom, nego njegov gazda Izrael. Zasto Austrijanci to ne smeju da kazu?

  2. ARTILJERAC says:

    Samo nastavite da slušate komesare nacievrope i dobro prolazite.

  3. Velika Metla says:

    Slugeranjstvo naci-americi,kao i vaš kukavičluk,debelo košta! I neka vas košta! Ni malo vas kukavički nakot ne žalim,štaviše! Robna saradnja između Rusije i amerike je u prošloj 2018.godini bila veća za skoro 8% u odnosu na 2017.godinu,a vama naredili da uvedete sankcije Rusiji??????!!! Koji ste vi idiJoti,i treba da vas košta nego! Kukavičluk je UVEK više koštao nego herojstvo! Po svakom pitanju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *