AUSTRIJA: Posle duge drame i četiri ubistva, lovokradica se ubio

AUSTRIJA: Posle duge drame i četiri ubistva, lovokradica se ubio

18 septembra 2013

cl-austriamain2-20130918072414123349-620x349Drama u Austriji sa lovokradicom završila se noćas njegovim samoubistvom, pošto je prethodno ubio tri policajca i jednog lekara Hitne pomoći.

Elitna policijska jedinica austrijske policija Kobra počela je napad na kuću ubice u 18.20 juče po lokalnom vremenu i ta akcije je trajala pet sati. Policajci su na kraju pronašli izgorelo telo za koje se smatra da je lovokradica koji se ubio samospaljivanjem.

Ukupno 200 lokalnih policajaca i 135 pripadnika jedinice Kobra učestvovalo je operaciji pretraživanja doma Alojza Hubera, 55-godišnjaka, koji je imao malu firmu za transport.

Posle jučerašnje potrage za Huberom, osumnjičenog da je godinama lovokradica, osumnjičeni se zatvorio na svojoj farmi u oblasti Melk u Donjoj Austriji. Cela potraga za njim je ukupno trajala oko 12 sati.

„Dva policajca i jedan lekar ubijeni su tokom operacije malo pre ponoći. Još je jedan policajac uzet kao talac i pronađen je mrtav u svojom patrolnom vozilu“, naveli su policijski izvori, a prenosi austrijska agencija APA.

Lovokradica je najpre ubio jednog policajca tokom potrage u šumi u Anabergu, oko 100 kilometara zapadno od Beča, a zatim je pucao na vozilo Crvenog krsta i ubio jednog lekara. Potom je pobegao i uz put je naišao na policijska kola i ubio jednog policajca, seo u kola i kao taoca uzeo drugog, koji je kasnije
pronadjen mrtav.

Policija od 2008. godine sumnjiči Hubera da je počinio šest krivičnih dela lovokrađe.

Huber je bio strastveni lovac na jelene i drugu divljač.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *