АУСТРИЈАНЦИ ОТКРИЛИ ВУЧИЋЕВ ПОРАЗ! ТЗВ. Косово добило позивни број!

AUSTRIJANCI OTKRILI VUČIĆEV PORAZ! TZV. Kosovo dobilo pozivni broj!

16 decembra 2016

aleksandar-vucic-89

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je danas Kosovu na dobijanju pozivnog broja i podvukao značaj dijaloga Beograda i Prištine, te pozvao na primenu do sada neprimenjenih dogovora, kao što je Zajednica srpskih opština.

„Raduje me što je Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU) preduzela za Kosovo značajan korak. Kroz dodelu pozivnog broja telefoniranje postaje jednostavnije i pre svega jeftinije za sve građane Kosova“, naglasio je Kurc u saopštenju.

Podsetio je da je Austrija još 1. januara ove godine, po nalogu Srbije i Kosova, ITU podnela zahtev na dodelu trocifrenog pozivnog broja za Kosovo.

Zar ovakvi ljudi mogu da se nazovu prijateljima Srbije? Sa njima imamo o čemu da pričamo? Oni nam žele dobro? Izdaja Kosmeta se nastavlja na najbrutalniji način. 

To je, kako je ukazao, bio deo sporazuma o telekomunikaciji postignut tokom dijaloga Beograda i Prištine.
Kurc je podvukao i značaja ovog sporazuma za srpsku manjinu na Kosovu, jer je deo dogovora da nedavno osnovano preduzeće MTS d.o.o kao ćerka firma srpskogTelekoma dobije licencu za fiksnu telefoniju na Kosovu, kao i odobrenje za mobilnu telefoniju.

Šef austrijske diplomatije je istakao da dijalog Beograda i Prištine nije samo važan za evropske integracije, već donosi i konkretne olakšice za stanovnike svih nacionalnosti na Kosovu.

„Sada je na obe strane da jasno prednosti dijaloga prenesu građanima, jer obe strane profitiraju od toga, a što je najvažnije stanovništvo Kosova, bez obzira za nacionalnost, zaslužuje da se političari, i pored svih razlika, zalažu za njihov boljitak“, poručio je Kurc.

On je pozvao obe strane da sada odlučno krenu ka primeni sporazuma koji još nisu realizovani, te ukazao posebno na Zajednicu srpskih opština i sporazum o energetici.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Usne tvoje lažu u kolažu says:

    Eto, šta reci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *