АУСТРИЈСКИ ИНФЕКТОЛОГ: „Није корона то што ви мислите“

AUSTRIJSKI INFEKTOLOG: „Nije korona to što vi mislite“

27 oktobra 2020

Austrijski infektolog Franc Alerberger ne veruje da će koronavirus biti iskorenjen i smatra da će se “svako od nas pre ili kasnije zaraziti”, ali ističe da se radi o mnogo bezopasnijoj bolesti nego što se pre deset meseci strahovalo.

“Ovaj virus će nam ostati. Svako od nas će pre ili kasnije imati koronu, izuzev ako pre toga ne umre”, poručio je Alerberger u izjavi austrijskom radiju “Oe3”.Direktor Odeljenja za javno zdravlje Agencije za zdravstvo i bezbednost ishrane (AGES) očekuje da će vakcina protiv koronavirusa stajati na raspolaganju najranije od jula iduće godine.

“Kladim se u sve da neće biti leka, jer se lekovi protiv virusa mogu izbrojati na prste jedne ruke”, podvukao je on.

Alerberger kaže da je koronavirus bezopasnija bolest nego što se strahovalo pre deset meseci, kada se smatralo da je smrtnost zaraženih 30 odsto.

On se pozvao na studiju Univerziteta Stanford prema kojoj je smrtnost samo 0,23 odsto.

“Ta vrednost odgovara i našim podacima”, naglasio je vodeći austrijski infektolog.

Istovremeno upozorava da, iako je trenutno popunjeno svega sedam odsto kapaciteta na intenzivnoj nezi u austrijskim bolnicama, treba imati u vidu da 90 odsto Austrijanaca može oboleti i da se ne sme potceniti udeo starijih od 65 godina, jer je među njima smrtnost jasno veća nego od sezonskog gripa.

Upozorio je i na zaoštravanje situacije tokom zime.

“Moramo pripaziti da ne doživimo iznenađenje u negativnom smislu. Ako budemo imali 4.000 ili 5.000 novozaraženih dnevno, moramo računati s tim da će medicinski kapaciteti biti na njihovim granicama, da će biti smrtnih slučajeva u staračkim domovima, a političari izloženi masivnom pritisku. Ne možemo, u principu, sprečiti pojedinačne smrtne slučajeve, ali možemo da tok usporimo”, rekao je Alerberger dodajući da očekuje vrhunac kovid-infekcije u decembru ili januaru.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. šiško says:

  Svašta nam reće, ali ne šta mi to mislimo da je korona, kao ni šta korona jeste. Ne samo da je ova pandemija velika prevara, nego je prevara i čitava priča o virusima. Prema najboljim i najpriznatijim virolozima sveta virusi ne postoje, odn. ono što se naziva virusima zapravo nije živo, ne razmnožava se i ne razboljeva čoveka. To su samo delovi naših ćelija ili produkti parazita i drugih čovekovih "gostiju". Tokom pandemije španskog gripa izvršena su vrlo opsežna istraživanja na 1000 potpuno zdravih, mladih vojnika. Na sve moguće načine su pokušavali da ih zaraze tim zlokobnim virusom koji je kosio po evropi kad ono beše, 1917. ili tako nešto, ali ništa. Ni jedan jedini se nije razboleo. To znači da je ljude kosilo nešto drugo, a ne virus ili bilo koja druga vrsta zaraze. Nama je jasno ko nas kosi, a i drugi narodi neka razmisle malo na tu temu.

  • Cp6a says:

   I Zemlja je ravna.

   • Sanja, Sanjaa says:

    Zemlja je ravna ali ne baš svuda i na svakom mestu, ponegde je malo okrugla, a ponegde kruškasta. Zemlja je ravna a kakav je tek Mesec? Taj je pljosan ko tepsija.

    • Cp6a says:

     Prema najboljim i najpriznatijim astrofizičarima, geolozima i geografima Zemlja je ravna. Okruglasto ravna.

  • jovan says:

   Malopre sam prodavacici (koji mi prigovorila zbog nemaske) rekao da njena vlazna maska sluzi kao usisivac za viruse koji su nanovelicine, a da vestacki virus coronu doziraju prema potrebi oni koji vladaju is USA mocvare. I da je to sve sto kaze szo (i kon), samo prazna prica u ovoj zlocinackoj predstavi natofasista koji zele da potcine CEO svet,gde umiru millioni. I to je njima samo biznis u pokoravanje sveta.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Shta te briga... Ili bash te briga.... Ma ludilo... Kraj sveta.... Kraj novca.... Kraj.kraj.

 3. milorad3 says:

  ova epidemija je izmišljena zbog priprema rata od strane zapadne alijanse.Uništen je turizam,šta bi se desilo da amerika zarati sa kinom a u kini dva mil.amerikanaca obilazi kineski zid? Okupljaju stanovništvo nazad u svoje matične države i sprečavaju izlazak iz zemlje na "fin" način:)Osim toga ostaviće ih bez posla,posle toga je lako uvesti radnu i VOJNU obavezu,besposlena masa koja nema prihode i lišena je sopstvenih planova i aktivnosti je lak plen za regrutaciju.Takodje je pod izgovorom corona epidemije već sad instaliran obimni kontrolni i prislušni sisitem u svim državam zapada, jbš.privatnost corona je tuuu ,buuuu plaši se stoko.Ekstremno širenje zdravstvenog sistema i ponovno aktiviranje civilne zaštite,opet prirpema za rat ali na "fin" način , da se rusi i kinezi ne dosete,to je zbog CORONEEE.Vanredna stanja i vanredna ovlašćenja u državam koje do juče nisu zNALE za takve stvari,kontrolni punktovi, dodatna policija , specijalne snage, opet zbog CORONEEE:)Možda će početi da grade i podzemna skloništa opet zbog corone, za izolaciju "zaraženih" dabome...ili možda nešto manje radiklano specijalne izolovane kampove van gradova,SAMODOVOLJNE i ZATVORENE, opet bre CORRONA , KOVID jbte.SPREMA SE VELIKI RAT I OVA LAŽ SA KOVIDOM JE POKRIĆE ZA TE PRIPREME.I SVI koji imaju poluge vlaasti znaju za to ili ozbiljno sumnjaju da je to razlog kao recimo ovi naši ovde ,ne verujem da je njima dozovoljen uvid u te planove ali 2+2 je uvek 4,ako imaš dovojno informacija shvatićeš pre ili kasnije ŠTA je iza KOVID epidemije.

  • doktrina soka says:

   Bravo! Pamet u glavu i bezanija.

 4. Trajaće Sve Ovo do Kraja ovog Sveta says:

  Umire se ili pre ili posle korone, osteće samo ona. Takav je plan. Šta bi tek bilo da je to neka opasna bolest?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *