АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР ТВРДИ: ЕУ се распада!

AUSTRIJSKI KANCELAR TVRDI: EU se raspada!

25 oktobra 2015

verner-fajman-austrija2-640x418Austrijski kancelar Verner Fajman upozorio je na opasnost tihog raspada Evropske unije.

“Sada je pitanje zajedničke Evrope ili tihog raspada EU. Prvi put je težak i verovatno spor, ali drugi vodi samo u haos”, rekao je Fajman bečkom dnevniku Kronen cajtung povodom vanrednog Samita EU o izbegličkoj krizi koji se održava u Briselu.

Prema njegovim rečima, obezbeđivanje spoljnih granica EU je važno, ali ne može biti alternativa da svaka zemlja podiže zidove.

Istovremeno, ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner kritikovala je Nemačku što “trenutno preuzima premalo izbeglica” istakavši da treba smanjiti pritisak na spoljnim granicama Evropske unije.

Zbog toga, kako je rekla bečkom dnevniku Kronen cajtung, neophodno je smanjiti talas izbeglica na spoljnoj granici EU u Grčkoj.

Komentarišući najavu Slovenije da će podići ogradu prema Hrvatskoj, Mikl-Lajtner je rekla da “tako ne može da se nastavi”.

“Ako ne usledi brzo smanjenje talasa izbeglica na spoljne granice EU u Grčkoj, onda treba razmisliti o planu Slovenije”, poručila je austrijska ministarka.

Istovremeno, upozorila je na sve napetije stanje izbeglica i opasnost od nasilja.

“Ustanovili smo da ponašanje izbeglica postaje emocionalnije, da su u panici. Mora se računati sa nasiljem, a naša policija će reagovati sa protivmerama”, najavila je Mikl-Lajtner.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *