АУСТРИЈСКИ МЕДИЈИ: Трећи светски рат није почео захваљујући Путину

AUSTRIJSKI MEDIJI: Treći svetski rat nije počeo zahvaljujući Putinu

10 marta 2019

Zapad aktivno predstavlja Vladimira Putina kao neprijatelja, umesto da se raduje tome što prvo mesto u Kremlju zauzima tako uravnotežen i razuman strateg, piše austrijski list „Kontra magazin“.

Nije teško pretpostaviti kako bi na brojne provokacije Zapada reagovala impulsivnija ličnost, piše list i ocenjuje da upravo zahvaljujući ruskom predsedniku SAD i NATO još nisu započeli treći svetski rat.

Autor teksta Marko Mejer navodi da se u političkim krugovima i medijima koriste sva sredstva kako bi se diskreditovala dejstva Vladimira Putina, umesto da se raduju tome što u Kremlju sedi upravo Putin, a ne neka impulsivna ličnost koja bi oštro reagovala na stalne provokacije Vašingtona i NATO-a.

Zapadni establišment za to ne mari, zbog toga što Putin, za razliku od svog prethodnika Borisa Jeljcina, sprečava zapadnu finansijsku oligarhiju da osvoji Rusiju, navodi autor.

Kada bi funkciju predsednika Rusije obavljao razdražljiviji čovek, pitanje je kako bi on reagovao na državni prevrat u Ukrajini, ostvaren uz aktivnu podršku Zapada i usmeren na integraciju te zemlje u NATO, kako bi se u njoj razmestile rakete na svega nekoliko stotina kilometara od Moskve.

Autor predlaže da se odgovor na to pitanje potraži tako što će se zamisliti situacija u kojoj Rusija ili Kina podržavaju smenu režima u Meksiku, nakon čega na vlast dolaze proruske ili prokineske snage i otvaraju mogućnost da se na teritoriji te zemlje razmeste ruske ili kineske rakete, direktno na granici sa SAD. Majer smatra da sve to veoma podseća na Karipsku krizu iz šezdesetih godina prošlog veka.

On ističe da svi treba da se raduju zbog toga što je predsednik Rusije razuman strateg koji bez obzira na zapadnu agresiju dosledno pokušava da održi dijalog i ne pada na provokacije.

Autor, međutim, upozorava da će se „Putinova era“ jednog dana završiti, podsećajući da, prema Ustavu Rusije, njegov predsednički mandat ističe 2024. godine.„Nakon toga Vladimir Putin može da ode u zasluženu penziju, a šta onda?“, pita se autor teksta, ocenjujući da za sada nema nijednog potencijalnog naslednika ruskog predsednika.

Prema Mejerovom mišljenju, „strateg Putin“ je dužan da predstavi svog naslednika koji će biti sposoban da rukovodi ruskom superdržavom posle njegovog odlaska.

„Ostaje samo da se nadamo da će Vladimir Putin naći odgovarajućeg kandidata, koji će dobiti odgovarajuću podršku među Rusima i uspeti dostojno da se nosi s nasleđem aktuelnog ruskog predsednika“, zaključuje Mejer.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Licemri zašta onda zemlje eu ne stanu uz Rusiju nego s Amerikom izazivaju ratove širom planete.

  • Velika Metla says:

   Kako zašto? Pa eu-rajh je okupiran od naci-amerike već skoro će pa 100 godina! Svaka vlast koja je u eu-rajhovskim nazovi državama je montirana od strane Fašistona i Londona!

 2. Velika Metla says:

  Nažalost nema jednog Staljina,da pokaže kako se "razgovara" s nacistima sa zapada! Putin je mlakonja!

 3. rajko says:

  Ma jel'da? Da predstavi svog naslednika, pa da se vi svi čoporativno, počev od zapadnih medija, preko vaših vlada i drugih javnih institucija, pa sve do tajnih službi bacite na njega sve dok ga potpuno ne sameljete i obradite! Pa nije Putin od juče! Putin svakako jeste čovek mira i saradnje, u to nema nikakve sumnje. I svakako se uvek trudi da postupa pravedno. Ali time što je bio vrlo uzdržan i odmeren u Ukrajini, on nije sprečio izbijanje 3. sv. rata, nego nepotrebnu pogibiju ruskog stanovništva od kog se sastoje obe zaraćene strane u ukrajinskom gradjanskom ratu. On je 3. svetski rat sprečio naoružavanjem ruske vojske i stalnim držanjem zapad i NATO-a u stanju, ako ne straha, ono bar zaziranja od posledica oružane akcije na ruske interesne sfere. Istovremeno, ni zapad i nato nisu zainteresovani da ONI ratuju. Više vole da to umesto njih obavlja neko drugi, neko čije su zadnjice manje dragocene. Od ovakvih propagandnih lažnih interpretacija istinitih dogadjaja jako je teško odbraniti se, teško ih je i uočiti, a još teže objasniti. A one ponekad igraju vrlo važnu ulogu u vodjenju politike zapada. Za njihovo raskrinkavanje potrebno je dosta veštine. Pa počnimo da vežbamo. Ta veština će nam u budućnosti sve više trebati.

 4. A akoM says:

  Ako Putin i napadne prvi,zapravo neće on biti taj koji će započeti 3.WW,nego će to biti USA-Zapad koji će ga spremanjem svog prvog udara,natjerati na taj preventivni korak!Daklen,USA-Zapad je taj koji nas sigurno gura-vodi u 3.WW,a pitanje je samo tko će zbog toga napasti prvi?!?A kad,to je manje važno,važno je da je to neizbježno,i vjerovatno ubrzo!?!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ovo je rezon Rusa, i jasno se vidi da ni oni nisu zadovoljni sa Putinovim "blagim" potezima na zapadne provokacije. Zato Zapad treba da bude srećan da je Putin tu jer kada narod bude odabirao sledećeg predsednika, važna karakteristika će da bude upravo da li kandidat ima tvrd stav prema Zapadu jer one s mekim stavom se neće odabrati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *