АУСТРИЈСКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Док је Ковач у влади, нема краја сукобима Хрватске и Србије!

AUSTRIJSKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Dok je Kovač u vladi, nema kraja sukobima Hrvatske i Srbije!

21 avgusta 2016

miro-kovac-jutjubHrvatska vlada desno od centra nije preživela niti pola godine, ali je i pored toga napravila veliku štetu, ocenjuje danas bečki dnevnik „Standard“ ukazujući da se Zagreb sa Srbijom svađa oko bliske i starije istorije, ali da ima problema i u odnosima sa Bosnom.

Posebno se odnos sa Srbijom ove godine u mnogome pogoršao, iako je već bio opterećen, dodaje list i podvlači da je glavni razlog tome je što je Hrvatska, kao članica EU, blokirala otvaranje novih poglavlja.

„Ako bi se politika vetoa nametnula onda u jugoistočnoj Evropi, gde treba savladati brojne terete prošlosti, zbog međusobnih blokada u budućnosti se ne bi mnogo napredovalo. Međutim sada je predizborna trka i na svakim izborima u Hrvatskoj odnos prema Srbiji igra važnu ulogu. Često se on zloupotrebljava, na primer, kada je nedavno Srbija, nakon višemesečnih odlaganja, ipak mogla da otvori poglavlje 23“, podvlači list.

Hrvatska, dodaje list, insistira da se poglavlje 23 ne zatvori pre nego što taj zakon ne bude promenjen, čemu se protivi Beograd koji želi da hrvatskoj manjini u sopstvenoj državi obezbedi bolji položaj.

„Konflikt će se nastaviti. Međutim mnogo bi se mogao poboljšati kada prođe predizborna kampanja i nova vlada dođe na vlast u Hrvatskoj, verovatno bez sadašnjeg šefa diplomatije Mire Kovača, koji važi za podstrekivača“, ocenjuje „Standard“.

KOMENTARI6 komentara

 1. vlada says:

  Hrvati su sami stavili metu na celo,odlicno,kad bi jos krenuli u rehabilitaciju Pavelica,koliko tu ima prostora za delovanje!

 2. Pero Joksimovic says:

  Ne budimo slepi kod očiju! Svi Hrvati su Miro Kovač. Mržnja Hrvata prema Srbima je nepomirljiva i može nestati biološkim uništenjem Hrvata ili Srba... Ako bi nestali Hrvati, Zapad bi na Srbe nahuškao neke druge pse, koje drži u rukavu.

 3. vitez says:

  Genocidno retardirana tvorevina....NDH ....jadna iskompleksirana nacija...sve dobro sto imaju je Srbsko...a to boli

 4. Suzi says:

  Ja sam ove godine prvi put isla na odmor u Hrvatsku ,i ta netrpeljivost njihova prema nama se jednostavno oseti .Zalosno ali je tako .

  • Batina says:

   Ja kad sam tamo osjecam se kao na svojoj zemlji. Mora bit da tako i jeste. KURBAti su dodjosi sa Kavkaza I oni su svjesni toga. Dok god su na srbskoj zemlji i dok god pricaju srbski znaju da su uljezi, a Srbi ih konstantno posjecaju na to, otuda i ta silna mrznja.

 5. Marko says:

  morate da ih razumete...kravati vole da ga primaju i da se guze,onako vaKITAnski a krvatice vole srbske kite :D i oni su frustrirani zasto krvatice obozavaju srbe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *