AUSTRIJSKI PLAN ZA RUŠENJE SRPSKE: Pet kantona umesto Republike Srpske i BiH

AUSTRIJSKI PLAN ZA RUŠENJE SRPSKE: Pet kantona umesto Republike Srpske i BiH

13 februara 2014

mapa-bih-bez-republike-srpske-1392240365-444331Federalni mediji u BiH na mala vrata plasiraju priču o rušenju entita i formiranju unitarne Bosne bez Republike Srpske! Iza slogana o blagostanju i sigurnom putu ka Evropskoj uniji kruju se entitetske granice kao ključni uzrok teškog ekonomskog stanja. Pominje se da je plan delo mladog političara, koga je preneo austrijskom parlamentu!

Mladi političar iz Austije, je ovaj plan predao parlamentu u Austriji u kojem piše sledeće!

– Ukidanje RS-a
– Ukidanje Federacije Bosne i Hercegovine
– Ukidanja svih kantona
– Raspored na 5 Kantona bez kantonalne vlade samo opcine (Kanton Sarajevo, Kanton Tuzla, Kanton Bihac, Kanton Mostar i Kanton Banja Luka)

– 1 Predsjednik na 4 Godine (4 Godine Musliman, 4 Godine Hrvat i 4 Godine Srbin)
– 1 Podpredsjednik na 4 Godine (ali onda ide ovako ako je musliman na vlast predsjednika mora biti srbin ili hrvat i naopako nikada srbin i srbin ili musliman sa muslimanom da vlada Bosni i hercegovini.)
– 2 Ministra (Jedan Ministar unutrašnjih poslova, Jedan drzavni sekretar koji takodje ide ako su musliman na vlasti predsjednika, a srbin kao podpresjednik onda mora da bude ministratsva oboje hrvati tako i naopako, ako je hrvat predsjednik a musliman podpredsjednik onda moraju mjesta u ministranstvu biti oboje srbi)

– Pojacanje bosanske i hercegovacke ekonomije
– Povlacenje EUFOR i NATO takodje i UNO vojske
– Povlacenje veceg predstavnika bosne i hercegovine Valentina Incko
– Investirati vise u drzavne firme
– Investirati vise u obrazovanje
– Investirati vise u zdravstveni sistem BiH
– PUT PREMA EVROPSKOJ UNIJU

(Kurir)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dervensky says:

    Odmah se vidi da bi Srbi imali većinu samo u takozvanom Kantonu Banja Luka, u jednom kantonu ih ne bi ni bilo, u dva bi bili manjina u odnosu na muslimansku većinu, a u jednom bi bili manjina u odnosu na hrvatsko-muslimansku većinu...A onda bi došle na red tajne optužnice za ratne zločine,pa hapšenja po osnovu istih,pa bi na red došla ćirilica i tako dalje... Jadna je ona zemlja koju uređuju strane vlade i parlamenti... A što se tiče Austrijanaca- "Ćeraćemo se još".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *