АУСТРИЈСКИ ВОЈНИ СТРАТЕГ: Победа Русије над Украјином лишиће ЕУ и доминације и просперитета

АУСТРИЈСКИ ВОЈНИ СТРАТЕГ: Победа Русије над Украјином лишиће ЕУ и доминације и просперитета

9 децембра 2023

РУСКА победа у Украјини биће претња постојећем светском поретку, оценио је пуковник Оружаних снага Аустрије Маркус Рајзнер у интервјуу N-TV.

Њега многи сматрају „аустријским војним стратегом“, па је утолико индикативније што наглашава да то не значи да ће свет бити заробљен у хаосу и рату. И указује:„Али, Европа, која ће изгубити своју доминантну и водећу улогу, треба да се припреми за губитак просперитета, јер снабдевање сировинама више неће бити исто. Могуће је да ће и она морати равноправно да комуницира са другим играчима, а не да настави да се понаша као пре“.

Замољен да објасни „да ли ће наш светски поредак, какав данас познајемо, заиста доћи у питање“, узвратио је:

„Апсолутно тачно. Светски поредак какав данас познајемо доћи ће у питање. Да поновим и да то не мора да значи да ће нови светски поредак довести до апсолутног хаоса и рата. Морамо схватити да долази у питање улога лидера коју смо до сада имали, наша доминантна улога која је била гарант нашег благостања. Да наше снабдевање сировинама више неће бити исто. И да морамо да видимо – а то се првенствено односи на Европу –какву ћемо улогу имати у мултиполарном свету. Какву ће улогу имати наша европска безбедносна политика? Какву ће улогу имати европске оружане снаге?

Рајзнер је закључно нагласио:

„Мораћемо и да се определимо – да ли ћемо на равној нози и под једнаким условима градити односе са другим играчима у свету или ћемо наставити да се понашамо као досад?“

KOMENTARI4 коментара

 1. Бели Орао says:

  Схватио човјек да надувеност Еу ће да се морати да издува јер иначе неће постојати , данашње владе у Еу су препотентне и тврдоглаве па не шжеле да прогутају оно што су ******е!

 2. Velika Metla says:

  Ееее мој "стретеже"..., није ваш проблем Русија, ваш ЈЕДИНИ проблем су ваши политиканти, који се ни за своје гаће не питају, а који морају да слушају својег окупатора сатанистичку америку.

 3. M says:

  Ima i treća varijanta,a to je da EUropa postane slijepo crijevo i bude manja od makovog zrna!Umjesto što je prokockala Afričke sirovine i pohlepno htjela silom uzeti Ruske i dovela se na rub EU ratne,migrantske i ekonomske kataklizme,bilo bi joj bolje da nastavi israživati fuzijski reaktor gdje je jaka i ako uspije to onda tako bar dobro i dugoročno riješiti svoje energetske problemempa će joj onda i sve ostalo biti lakše!

 4. michael pan says:

  Da, nema vise pljacke i na osnovu nje visokog zivotnog standarda. KRAJ vam je olosu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u