АУСТРИЈСКИ ВОЈНИ СТРАТЕГ: Победа Русије над Украјином лишиће ЕУ и доминације и просперитета

AUSTRIJSKI VOJNI STRATEG: Pobeda Rusije nad Ukrajinom lišiće EU i dominacije i prosperiteta

9 decembra 2023

RUSKA pobeda u Ukrajini biće pretnja postojećem svetskom poretku, ocenio je pukovnik Oružanih snaga Austrije Markus Rajzner u intervjuu N-TV.

Njega mnogi smatraju „austrijskim vojnim strategom“, pa je utoliko indikativnije što naglašava da to ne znači da će svet biti zarobljen u haosu i ratu. I ukazuje:„Ali, Evropa, koja će izgubiti svoju dominantnu i vodeću ulogu, treba da se pripremi za gubitak prosperiteta, jer snabdevanje sirovinama više neće biti isto. Moguće je da će i ona morati ravnopravno da komunicira sa drugim igračima, a ne da nastavi da se ponaša kao pre“.

Zamoljen da objasni „da li će naš svetski poredak, kakav danas poznajemo, zaista doći u pitanje“, uzvratio je:

„Apsolutno tačno. Svetski poredak kakav danas poznajemo doći će u pitanje. Da ponovim i da to ne mora da znači da će novi svetski poredak dovesti do apsolutnog haosa i rata. Moramo shvatiti da dolazi u pitanje uloga lidera koju smo do sada imali, naša dominantna uloga koja je bila garant našeg blagostanja. Da naše snabdevanje sirovinama više neće biti isto. I da moramo da vidimo – a to se prvenstveno odnosi na Evropu –kakvu ćemo ulogu imati u multipolarnom svetu. Kakvu će ulogu imati naša evropska bezbednosna politika? Kakvu će ulogu imati evropske oružane snage?

Rajzner je zaključno naglasio:

„Moraćemo i da se opredelimo – da li ćemo na ravnoj nozi i pod jednakim uslovima graditi odnose sa drugim igračima u svetu ili ćemo nastaviti da se ponašamo kao dosad?“

KOMENTARI4 komentara

 1. Beli Orao says:

  Shvatio čovjek da naduvenost Eu će da se morati da izduva jer inače neće postojati , današnje vlade u Eu su prepotentne i tvrdoglave pa ne šžele da progutaju ono što su ******e!

 2. Velika Metla says:

  Eeee moj "streteže"..., nije vaš problem Rusija, vaš JEDINI problem su vaši politikanti, koji se ni za svoje gaće ne pitaju, a koji moraju da slušaju svojeg okupatora satanističku ameriku.

 3. M says:

  Ima i treća varijanta,a to je da EUropa postane slijepo crijevo i bude manja od makovog zrna!Umjesto što je prokockala Afričke sirovine i pohlepno htjela silom uzeti Ruske i dovela se na rub EU ratne,migrantske i ekonomske kataklizme,bilo bi joj bolje da nastavi israživati fuzijski reaktor gdje je jaka i ako uspije to onda tako bar dobro i dugoročno riješiti svoje energetske problemempa će joj onda i sve ostalo biti lakše!

 4. michael pan says:

  Da, nema vise pljacke i na osnovu nje visokog zivotnog standarda. KRAJ vam je olosu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *