AUSTROUGARSKI DOKUMENTI: U Dubrovniku žive Srbi, nema Hrvata!

AUSTROUGARSKI DOKUMENTI: U Dubrovniku žive Srbi, nema Hrvata!

16 novembra 2014

dubrovnik-petrova-ulica1-300x199Da je Dubrovnik do 20 veka bio srpski, a ne hrvatski grad govore i činjenice.

Redakcija Srbin.info prilaže statističke podatke koje je skupila Austrougarska država, kada je popisala 1890.godine stanovništvo  grada Dubrovnika.

Iz navedenih austrougarskih dokumenata se jasno vidi da se u Dubrovniku govorilo srpskim, italijanskim, slovenskim, češkim, poljskim, nemačkim i mađarskim jezikom, a da hrvatski jezik nije ni postojao kao jezik kojim se pričalo u Dubrovniku!

(Iz knjige: Dubrovnik – kalendar za prostu 1898 godinu II, izdanje i naklada Srpske Dubrovačke štamparije A. Pasarića, 1897, Dubrovnik, strana, 64 i 67.)

Ova činjenica je još jedan dokaz kako se istorija sveti Srbima kada se odreknu svoje teritorije, tradicije i prava. Danas, u 21 veku, Dubrovnik ne da nema više nijednog Srbina, već je izrazito antisrpski grad naseljen sa stanovništvom koje nema korene u Dubrovniku. Juče smo se odrekli Dubrovnika, danas se odričemo Kosmeta, a ako i dalje nastavimo istim putem da li ćemo se sutra i imati više čega odreći!

slik-2

slik-3

(Srbin info)

KOMENTARI4 komentara

 1. rodoljub zaharijevic says:

  tesko bilo sta reci a da se ne zameris hrvatima,a i vi pisete gluposti,te podatke je verovatno unosio neki srbin i namerno falsifikovao istoriju,da li vam ovo zvuci poznato,uvek je neko drugi kriv,a hrvati su ,ako niste znali,srbi koji su voleli da se hrvu.

 2. Hrvoslav says:

  Šta napriča "Rodoljube"... pobednik piše istoriju, može da se piše koliko hoće, sve se zna i izlazi na videlo, ne može da se sakrije genocid ma šta se izmisljalo i falsifikovalo

 3. GLASNIK says:

  Pravo zboris Hrvoslave. Svet nikada nece zaboraviti ustaske logore smrti ma koliko se istorija falsifikovala i ma sta vi tamo, neodredjeni po definiciji postojanja, izmisljali. ;)

 4. Nenad says:

  Da Cista Istina.Pa Oni kao Hrvati nacija ni su ni Postojali u Zadnjh 200,God A Kamoli i Vise.Ili su Bil Srbi koji su Primili Katolicku vero ispovest,Ili Austrougarske Sluge,Ili im je Tito dao Vise nego ikad pre.Pa zar je Istra Pula I Arena Njihova pa I Deca znaju da Je to bilo i Ostalo Talijansko Italija.Jednog Dana ce Italijani traziti Svoje Nazad a i Srbi Dubrovnik.I Ostace ce Sve Mani i Manji.Istina Boli,Ali je to Realnost u Buducnosti 300%.Zivi Bili pa Docekali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *