AUTOGOL MEKDONALDSA: Novi potresi u „Meku“ zbog poziva na zdravu ishranu

AUTOGOL MEKDONALDSA: Novi potresi u „Meku“ zbog poziva na zdravu ishranu

26 decembra 2013

A-McDonalds-sign-007Mekdonalds je ugasio sajt za svoje zaposlene Mek risors, nakon što je tekst objavljen na njemu, u kome se poziva na zdravu ishranu, izazvao negativan publicitet.

Popularni „Mek“ je putem sajta savetovao svojim radnicima da jedu manje čizburgera, prženih krompirića i ostale brze hrane, kao i gaziranih pića i umesto toga da se odluče za sendviče, salate i vodu i tako ostanu zdraviji i vitalniji, prenosi agencija AP.

Brojne medijske i radničke grupacije kritikovale su program „Mek risors“ jer, kako navode, nudi savete koji nisu u skladu sa platama radnika, koji teško da mogu da priušte skuplje zdrave obroke. Nedavna kampanja „Niske plate nisu OK“ („Low Pay is Not Okay“) pomogla je u organizovanju štrajka radnika u industriji brze hrane.

Sajtom „Mek risors“ upravlja kompanija van „Mekdonaldsa“, a „Mek“ je danas saopštio da su informacije i sadržaj na sajtu, koji su izvađeni iz konteksta, izazvali nepotrebni publicitet i kritike.

„Iako je lako dostupna i ekonomična s obzirom na brz stil života, brza hrana sadrži mnogo kalorija, masti, šećera i soli i povećava rizik od gojaznosti“, deo je teksta objavljenog na sajtu, kojim se zaposleni u „Meku“ pozivaju da se zdravije hrane.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *