АУТОНОМАШИ У САНЏАКУ: Србија је шовинистичка творевина!

АУТОНОМАШИ У САНЏАКУ: Србија је шовинистичка творевина!

20 фебруара 2015

sandzak545346Неколико стотина људи учествовало је данас у протестној шетњи Бошњачког националног већа (БНВ) због, како тврде, тешког положаја и дискриминације Бошњака у Србији.

Председник БНВ Сулејман Угљанин рекао је да су Бошњаци једини народ који у државама насталим распадом Југославије нема решен национални статус.

„Већ 24 године Бошњаци у Србији демократским путем бирају своје легитимне представнике, али држава не поштује њихову изборну вољу, што је највећи степен дискриминације и мржње. Уместо тога, држава користи полицију и правосуђе, које ми плаћамо, да крши наша права. То више неће моћи“, изјавио је Угљанин.

„Тражићемо помоћ, па макар и НАТО пакт довели да штити Бошњаке. Покушаћемо да учинимо све да од ове шовинистичке творевине, српске државе Србије, направимо модерну демократску европску државу“, нагласио је Угљанин.

Он је додао и да се та странка придружила захтеву Социјалдемократске странке за смену председника Томислава Николића.

„Тражимо лустрацију, смене свих људи у судству, тужилаштву и полицији који су чинили злочине над Бошњацима, а ако то држава не прихвати, тражићемо да овде дође Европски суд јер овдашње нећемо признавати“, истакао је Угљанин.

Протестна шетња и обраћање Угљанина протекли су без инцидената.

KOMENTARI2 коментара

  1. Anka says:

    Sta ocete dvije drzave? Imate Sarajevski kanton, pa picite tamo, bando izdajnicka i konvertitska. Srbija vas kruhom hrani.

  2. demos demokratius says:

    oce modernu evropsku drzavu kao ovdje u holandiji.Nek dodje da vidi kako mi stranci zivimo u holandiji i koja su nam prava hahahahOd one holandije nekad 70 % stranaca najvise muslimana(turaka,marokanaca,..)pobjeglo je u druge drzave.jedan dio u se okrenuo kriminalu jedan dio terorizmu jedan dio je nasao spas u radu vise poslova i na crno da prehrani porodice a ostali dio se kriju ko misevi po kucama ne izlaze u kupovinu da bi stedjeli i razvlacili,kretanje sa busom vozom metrom je preskupo,a holandija vidi da mogu i to da izdrze pa im povecava dadzbine.A ako se naljute proglasavaju ih agresivnim i sud i vlast ih optuzuju da sire mrznju.e to je ta demokracija evropskih drzava .neka se ugljanin bolje informise kakva je prava slika stranca u evropi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u