Аутономашки дођош Динко Грухоњић – ЛОВАЦ НА НОВАЦ!

Аутономашки дођош Динко Грухоњић – ЛОВАЦ НА НОВАЦ!

6 јула 2017

Динко Грухоњић бивши председник Независног Удружења Новинара Војводине, запослен је при Министарству културе и информисања као члан комисије за доделу средстава из буџета РС за финансирање електронских медија. Уредник је Војвођанског истраживачко-аналитичког центра који финансира Рокфелер фондација и предавач је на универзитету у Новом Саду.

Сајт Војвођанског истраживачко-аналитичког центра

О врсти новинарства које Динко промовише у Србији излишно је причати. Његови србомрзачки и антидржавни испади у којима Србе означава „генетским шкартом“, којима су „ноге све краће, а погледи све тупљи“, чија деца по Новом Саду бацају петарде и тако се увежбавају и припремају за неке будуће геноцидне активности, док је Србија земља у којој се „жеђ за крвљу просто ваља улицама, само се тражи – жртва“, јер је Србија „хронично оболела од разних облика национализма, ксенофобије и шовинизма“.

Динко је 18 година био председник опскурног друштва војвођанских новинара да би потом штафету предао свом побратиму тузлаку Недиму Сејдиновићу. Као председник комисије за доделу средстава електронским медијима при Министарству културе и информисања, Динко је НДНВ-у , тј себи, доделио прошле године милион динара, али је Тасовац ту одлуку поништио. Одлука тадашњег министра Тасовца да му ускрати ни мање ни више него милионче је ражестила „независног“ „војвођанског“ дођоша Грухоњића те је на скупу „подржи РТВ“ најстрашније извређао запослене у том медију: «Да, другарице и другови, даме и господо: РТВ-ом данас влада људски и професионални шљам, најгори још од деведесетих наовамо!» На чега га је Тасовац подсетио да управо он тј. Динко председава комисијом која на располагању има годишњи буџет од 76 милиона динара.

„Комисија којом је председавао Грухоњић управо је НДНВ доделила милион динара за интернет пројекат ‘Новинари против дискриминације.“– стоји у саопштењу Министарства културе и информисања.

„Кроз разговор сигурно бисмо могли да пронађемо одговор на питање зашто је толики новац додељен пројекту који предвиђа тридесет пет „истраживачких и аналитичких текстова“, пошто не знамо новинара који за текст на интернет порталу добије скоро тридесет хиљада динара„, саопштено је из министарства.

После обрачуна у медијима министра Тасовца и Динка Грухоњића, реаговао је Динков побратим из Тузле Недим Сејдиновић, сматрајући како је непримерено да министар Тасовац обзнањује то да је Динко члан комисије или председавајући исте, која додељује новце за електронске медије.

Динко Грухоњић члан комисије при Министарству културе и информисања

„Динко Грухоњић је у саопштењу Министарства поменут тачно два пута, једном као члан, а други пут као председник Комисије. Изјава Недима Сејдиновића да је „такав чин непримерен, некултуран и да није у складу са законом“ је чудна. Имена свих чланова комисија се налазе на сајту министарства и не видимо шта је лоше у транспарентности које се држимо током читавог нашег мандата.“- саопштило је Министарство.

Динкова опсесија РТВ-ом је почела оног момента када је његов уплив на ту телевизију изгубио на значају после промене власти у Војводини. То је уједно значило и губитак средстава које је остваривао захваљујући својим људима које је током претходне власти нагурао у тај медиј.

(Vidovdan)

 

KOMENTARI11 коментара

  • Biogradlija says:

   Sabahudin Gruhonjić odnosno tzv.Dinko ili kako li je već sebe nazvao,zapravo je musliman iz Bosne,a kad ga se pita za nacionalnost lažno se predstavlja kao hrvat.

 1. Hrvomor says:

  muslimanski ustaša, još on i prezime mu se iskorenilo, još ih je samo 14 a svi u SAD žive

 2. dragan says:

  Zašto nadimak koristi kao Ime, čovek se zove Sabahudin ,nadimak mu je Dinko. Sve jasno

  • Ovchara says:

   Svaki musliman se stamoti svog imena. Svaki.

 3. da da says:

  Шта Срби себи дозволе,да балијски усташа може имати било какву функцију у РТВ или новинарству...човек мрзи Србве и то јавно говори сваки дан и ником ништа...где си државо ако те има,како један муслимански дроњак може по војводини да промовише мржњу према Србима и да велича усташе и балије.

 4. Gojko says:

  Nebih da vredjamo gospodo čestiti turski narod nazivajući ove domaće poturice iliti balije turcima.To je otpad srbskog naroda koji je prodao veru za večeru.Tako bi sutra da dodje muka te iste poturice postali budisti protestanti štagod već.A to je opšte poznato da se balije stide imena pa se predstavljaju nadimcima šako ado dado muki dino dinko itd

  • Portopranco says:

   Je,eno onaj Hajrudin Bakalović u Zagrebu se predstavlja kao Rene Bakalović,a nekadašnji ministar Miralem Mrsić kao Mirando Mrsić!

 5. Kulak says:

  Sabahudin Gruhonjić (tzv.Dinko).Evo,u Beogradu i Novom Sadu muslimanska imena i prolaze,ali u Zagrebu nikako.Onaj Emir Tahirović da bi se mogao baviti politikom,proglasio je da se zove Goran Beus Richembergh!

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  Da mi je znati kako se ovaj muslimanski doseljenik u Srbiju Sabahudin (tzv.Dinko) izjašnjava što je po nacionalnosti? Po kakvim uputama su ga poslali u Srbiju i gde treba da "burgija" i "voza" svima nam je jasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u