АУТОРСKИ ТЕKСТ МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ, АМЕРИМА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО!

AUTORSKI TEKST MARIJE ZAHAROVE, AMERIMA NEĆE BITI DOBRO!

27 decembra 2021

AUTORSKI TEKST MARIJE ZAHAROVE

Korumpirani funkcioneri su ukrali 100 milijardi dolara državnih sredstava. Oh, zaboravila sam važan detalj – u SAD. Ko je to rekao? Nije ni Vladimir Solovjov, ni Dmitrij Kiseljov, a ni Margo Simonjan…Koordinator Tajne službe SAD Roj Dotson, piše u autorskom tekstu Marija Zaharova, portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Prema njegovim rečima, SAD su izdvojile novac za borbu protiv nezaposlenosti izazvane pandemijom, ali, jesno vam je, taj novac nije stigao do nezaposlenih.

I uopšte, gospodin Dotson nas kupuje svojim poštenjem (za sada, a ne novcem). On sam sebi postavlja pitanje: „Možemo li mi, SAD, da zaustavimo špekulante?“ A on i odgovara: „Ne“.

Očigledno, Tajna služba ima vrlo jasnu predstavu o tome kako funkcioniše američka državna mašina.

A sad ono glavno: a zašto nas to brine? Pa zato što je Vašington ne tako davno borbu protiv korupcije proglasio jednim od svojih spoljnopolitičkih prioriteta. Napravljen je ceo zakon „O borbi protiv globalne korupcije“ (Combating Global Corruption Act of 2021.).

Davnašnja američka tradicija eksteritorijalnog sprovođenja zakona ovde se uzdiže do apsoluta i postaje uporište međunarodne komunikacije. SAD su sebi dale pravo globalnog revizora za borbu protiv korupcije, a takođe i tužioca, istražitelja i sudije. A onda je procurila takva neprijatna informacija.

A po Frojdu i po Andersenu: kralj je go!

Prisećamo se i Avganistana, koji se pretvorio u korupcionu crnu rupu za SAD, i gde su pokradene milijarde namenjene za obnovu te zemlje. Ili korupcionaškog skandala sa nabavkom medicinske opreme, koji je protutnjao u oktobru ove godine.

Ali, naravno, 100 milijardi pokradenih iz budžeta, a namenjenih nezaposlenima – to je moćno.

Vašington će moći da se potuče sopstveni rekord samo krađom novca izdvojenog za borbu protiv globalne korupcije.

Ako je demokratska administracija toliko voljna da se bori protiv korupcije na globalnom nivou, neka počne od sebe. Neka za to organizuju neku fondaciju, nešto tako, oni u tome imaju iskustva.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rusofil Potemkin says:

    Bravo Majo!

  2. Cigo69 says:

    Tako se razgovara sa anglo-saksonskim govnarima koji imaju očigledan kompleks više vrednosti !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *