АУТОРСKИ ТЕKСТ МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ, АМЕРИМА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО!

АУТОРСKИ ТЕKСТ МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ, АМЕРИМА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО!

27 децембра 2021

AUTORSKI TEKST MARIJE ZAHAROVE

Kорумпирани функционери су украли 100 милијарди долара државних средстава. Ох, заборавила сам важан детаљ – у САД. Kо је то рекао? Није ни Владимир Соловјов, ни Дмитриј Kисељов, а ни Марго Симоњан…Kоординатор Тајне службе САД Рој Дотсон, пише у ауторском тексту Марија Захарова, портпарол Министарства иностраних послова Русије.

Према његовим речима, САД су издвојиле новац за борбу против незапослености изазване пандемијом, али, јесно вам је, тај новац није стигао до незапослених.

И уопште, господин Дотсон нас купује својим поштењем (за сада, а не новцем). Он сам себи поставља питање: „Можемо ли ми, САД, да зауставимо шпекуланте?“ А он и одговара: „Не“.

Очигледно, Тајна служба има врло јасну представу о томе како функционише америчка државна машина.

А сад оно главно: а зашто нас то брине? Па зато што је Вашингтон не тако давно борбу против корупције прогласио једним од својих спољнополитичких приоритета. Направљен је цео закон „О борби против глобалне корупције“ (Цомбатинг Глобал Цорруптион Ацт оф 2021.).

Давнашња америчка традиција екстериторијалног спровођења закона овде се уздиже до апсолута и постаје упориште међународне комуникације. САД су себи дале право глобалног ревизора за борбу против корупције, а такође и тужиоца, истражитеља и судије. А онда је процурила таква непријатна информација.

А по Фројду и по Андерсену: краљ је го!

Присећамо се и Авганистана, који се претворио у корупциону црну рупу за САД, и где су покрадене милијарде намењене за обнову те земље. Или корупционашког скандала са набавком медицинске опреме, који је протутњао у октобру ове године.

Али, наравно, 100 милијарди покрадених из буџета, а намењених незапосленима – то је моћно.

Вашингтон ће моћи да се потуче сопствени рекорд само крађом новца издвојеног за борбу против глобалне корупције.

Ако је демократска администрација толико вољна да се бори против корупције на глобалном нивоу, нека почне од себе. Нека за то организују неку фондацију, нешто тако, они у томе имају искуства.

KOMENTARI2 коментара

  1. Циго69 says:

    Тако се разговара са англо-саксонским говнарима који имају очигледан комплекс више вредности !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u