Avaksi NATO pakta leteli iznad Rumunije i Poljske u trenucima tragedije malezijskog aviona

Avaksi NATO pakta leteli iznad Rumunije i Poljske u trenucima tragedije malezijskog aviona

18 jula 2014

1124Dva natovska leteća radara – špijunsko-izviđačka aviona AWACS – nalazila su se u vazduhu, iznad teritorija Rumunije i Poljske, u trenucima katastrofe malezijskog aviona Boing 777 iznad istoka Ukrajine.

Agencija ITAR-TASS ovo je objavila, pozivajući se na izvor iz vrha NATO. Pri tom je ukazala: da su stručnjaci alijasne već počeli da analiziraju podatke koje su prikupili.

Isti izvor je istoj agenciji predočio: „Ne računamo previše da će ti podaci presudno pomoći da se rasvetli tragedija. Bliži avion bio je oko 1000 kilometara udaljen od mesta pada malezijskog aviona. To je previše da bi se moglo videti šta se stvarno dogodilo“.

Avioni tipa AWACS u stanju su da istovremeno prate preko 200 vazdušnih ciljeva.

Krupne – kao što su bombarderi, transportni i putnički avioni – AWACS pouzdano otkriva na rastojanjima do 600 kilometara.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Peđa says:

    Kao što su na nesumnjiv način utvrdili da Sadam Husein ima bojne otrove i uništili jednu zemlju,kao što su na nesumnjiv način utvrdili da se krše ljudska prava Albanaca na Kosovu pa bombardovali celu Srbiju,tako ć na nesumnjiv način utvrditi da je malezijski avion srušila Ruska vojska,pa će daj bože krenuti na Ruse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *