АВГАНИСТАН ДОКРАЈЧИО БАЈДЕНА: Ево колико му је рејтинг пао

AVGANISTAN DOKRAJČIO BAJDENA: Evo koliko mu je rejting pao

6 septembra 2021

U SAD je većina učesnika istraživanja izrazila nezadovoljstvo odlukama američkog predsednika Džozefa Bajdena o situaciji u Afganistanu. Ovo je navedeno u zajedničkoj anketi koju su radili Vašington post i Ej-Bi-Si Njuz..Bajdenove odluke u vezi sa Avganistanom odobrava samo 30% ispitanika. Još 10% nije dalo odgovor.

To je takođe uticalo na smanjenje ukupnog nivoa podrške američkom predsedniku (njegov rejting). Odmah je pao za 6%.

A 51% ispitanika izrazilo je mišljenje da se Bajden loše snalazi u svojim dužnostima predsednika. Samo 44% ispitanika misli da radi dobro. Pet odsto nije odgovorilo.

Na pitanje da li su SAD u početku trebale da se bore u Avganistanu, većina veruje da nije.

U isto vreme, istraživači su izvestili da anketirani stanovnici SAD generalno odobravaju povlačenje trupa iz Avganistana, ali kritikuju kako je to izvedeno.

Većina ispitanika takođe podržava odluku da se avganistanskim izbeglicama dozvoli ulazak u Sjedinjene Države nakon sprovedene dubinske analize.

Anketa je sprovedena telefonom među 1.006 odraslih Amerikanaca širom SAD od 29. avgusta do 1. septembra 2021.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Da je bacio atomsku bombu na Avganistan, imao bi odlican rejting. To pokazuje da nisu predsednici ti koji vole da piju krv drugih nacija, vec sam americki narod.

  2. Rista says:

    Hehe...51% i 47%...Ma nije moguće. Pre svega, to NIJE nikakva razlika da bi mogla biti generalna ocena ili tvrdnja NE popularnosti, jer je 47% skoro pola naroda, jel tako? Pa nije! 1000 ispitanika nikako NE mogu da daju stav celog naroda. Ni pod razno. Ali za VP i EBSNJUZ je to merodavno. To čak nema nikakve veze sa statistikom. Drugo, Bajden NIKADA nije imao neku glasačku podršku u Americi. Imao je Tramp, to je sigurno, ali on nije imao mozga da to iskoristi i smenjen je vrlo lako. Bajden nije imao gotovo nikakvu podršku Amerikanaca, jer su oni glasli većinom za Trampa, nego je jednostavno postavljen za precednika da bi danas imao kontra podršku. Ustvari, to američki mediji samo kotrljaju neku popularnost Bajdena a ustvari su mu prikrpili 47% i sad kao neko to oma veruje. Eto, to je razlog "ispitivanja javnosti" i to ni manje ni više nego telefonom. Joooj, majko kako stružu mozgove. Zamisli, neko te zove telefonom i kaže - ovo bre ispitivanje a sad odgovori jel podržavaš Staljina ili ne! Dobro, nije Staljin ali onaj amerikanac koji je pozvan, zna da iza poziva stoji nešto slično. I lažu da ima 51 % protiv. Niko nije ni smeo preko telefona da kaže da je protiv. Imaju Amerikanci iskustva i dobro plivaju u tim mutnim vodama. To su sve namestili, jer bajden nema ni 1 % podrške i zato su mu nabacili veštački. Sve što američki mediji pišu su sama podmetanja i sve je po naređenju...šta ja znam koga. Američki mediji više ispiraju mozgove Amerikanaca nego ostalima na svetu, a nemaju više ni potrebe. Svi mediji sveta su isti kao i američki, stim da neki mogu biti čak i protiv amerike. Ništa ne menja, svi lažu. Kad god čitam neki članak, ja novine okrenem naopačke. Bilo čije. I istočne i zapadne i srednje srpske novine. Ako nešto ispadne slučajno iz članka, onda je to istina a ako ne ispadne ništa na patos, ceo članak je gola laž. Kao i Bajdenova popularnost i podrška od 47%. Kad sam okerno ova članak naopačke, ništa brate nije ispalo na patos i zato sam morao da ga pročitam celog, da vidim šta opet lažu. Najinteresantnije sa Bajdenom je da njega uopšte i ne interesuje popularnost. Čovek živi zadnje godine ili još manje, sitno broji i gleda kako da navuče još koji dan, mesec...tu popularnost ne igra nikakvu ulogu. Znam iz iskustva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *