АЗЕРБЕЈЏАН НАПАО ИРАНСКУ ВОЈСКУ

AZERBEJDŽAN NAPAO IRANSKU VOJSKU

30 septembra 2021

Počeli su prvi vojni sukobi između Azerbejdžana i Irana.Azerbejdžanska vojska napala je sinoć područje raspoređivanja iranskih snaga, pucajući na njih iz lakog streljačkog oružja i mitraljeza velikog kalibra.

Kao rezultat provokativnog napada azerbejdžanskih snaga na položaje iranske vojske u blizini granice, povređen je najmanje jedan iranski vojnik. Kao rezultat uzvratne vatre iranske vojske, ranjena su najmanje dva azerbejdžanska vojnika.

Na video snimku lokalnog stanovništva može se čuti snažna vatra koja je započela na granici Azerbejdžana i Irana, a iako nije korišćeno teško naoružanje, očito je da se radi o prilično teškim sukobima između dve zemlje.

Trenutno je poznato da je Azerbejdžan već povukao tenkove, topove i raketnu artiljeriju, kao i sisteme PVO u područje sudara.

Istovremeno, uzimajući u obzir podatke lokalnih stanovnika, na nebu se redovno pojavljuju azerbejdžanski helikopteri i bespilotne letelice.

Izveštava se da su sukobi na granici dve zemlje počeli oko ponoći. Trenutno nijedna od strana ne preduzima ratne operacije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivke says:

    Jese ih pale, mora da plate za pomoc koja im je pruzena u zadnjem ratu

  2. opet ja says:

    Nikakvog sukoba nema, Iran održava manevre jer je Azerbejdžan previse blizak Izraelu.

  3. persida says:

    Sta god da se desi, Jese prave lovu, a ostali se svadjaju. Vracaju kredite, ha ha. A sve pare, stampane u podrumima jesovanskih bankara. Ha ha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *