Aзербејџан слави – Јерменија је капитулирала: ОГЛАСИО СЕ И ПУТИН, ево шта стоји у споразуму о Нагорно Карабаху (ВИДЕО)

Azerbejdžan slavi – Jermenija je kapitulirala: OGLASIO SE I PUTIN, evo šta stoji u sporazumu o Nagorno Karabahu (VIDEO)

10 novembra 2020

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev objavio je sunarodnicima da je Jermenija u Karabahu – kapitulirala.Povodom sporazuma o „prekidu neprijateljastava“, koji je sinoć potpisao sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom, rekao je:

„Završili smo ratnu fazu borbe za Karabah, sad počinje – političaka. To je za nas maksimalno povoljno jer sve ovo znači da je Jermenija faktički kapitulirala“.

Alijev je, pored ostalog, imao u vidu da sporazum koji je potpisao sa Pašinjanom predviđa da vojske obe strane zadržavaju zauzete pozicije, a da će se ruski mirotvorci postaviti između njih.

S obzirom na to da su Azeri zauzeli Šuši i veći broj naselja unutar samog karabaha – to i jeste kapitulacija. Ili bar polukapitulacija i vrlo nepovoljna pozicija za Jermene za vođenje pregovora.

U međuvremenu se javnosti obratio i Putin i otkrio šta podrazumeva sporazum.

1. Prekid vatre stupa na snagu u ponoć 10. novembra

2. Azerbejdžan i Jermenija će ostati na trenutnim pozicijama

3. Jermenija i Azerbejdžan će razmeniti ratne zarobljenike

4. U Karabahu, duž kontakt linije i duž koridora koji povezuju Jermeniju i Karabah, biće raspoređeni ruski mirovnjaci

5. Svi transportni čvorovi će biti deblokirani

(Fakti.org)

KOMENTARI19 komentara

 1. persida says:

  Koga god ova jajara pomogne, taj kapitulira. Putana je zabila noz u ledja pravoslavnom narodu Jermenije. Na kraju ce Putana sahraniti i Rusiju jer je zato i doveden na vlast. Nije izdajnik Jeljcin bio bas toliko pijan koliko neki misle.

  • Milan says:

   Ne zasmrđuj. Nagorno Karabah sa ovakvim naoružanjem kakvo ima za kratko vreme izgubio bi i Stepanakert, i celu teritoriju za nekoliko nedelja. Ovako biće bsr sačuvan veći deo Karabaha. Narod Jermenije nije pravoslavni, oni su hrišćani monofiziti.

  • Milan says:

   Pitanje je šta su zapravo savremeni Jermeni kad u Jermeniji ima 200 hiljada vernika mormonske crkve i naveliko rade Jehovini svedoci.

   • persida says:

    U Srbiji ima sektasa jos vise, pa probaj to da kazes, nabice te na kolac pravoslavci.

  • doktrina soka says:

   Putin je uvek protiv rata,bilo kakav sporazum je bolji od klanja. Vec smo to videli u Ukrajini. Dozovite se pameti,vi koji ste za ratove.

  • Izet Nanin Tahmetli says:

   Jermeni su se okrenuli Zapadu i NATO-u, zato su i nagrabusili

  • Cp6a says:

   He, he, kakav zapadni šablon propagandnog napada na Rusiju. Dobro, da sklonimo u stranu da je u ovom slučaju Rusija sve svoje obaveze prema Jermeniji ispunila, da je spasila Jermene u Karabahu od kapitulacije i proterivanja, ali zašto zapadni prijatelji premijera Jermenije, koji su ga instalirali na to mesto nisu pomogli svom prijatelju?

   • Slobodanka says:

    Zapadni prijatelji da su sada vojno ušli u Jermeniju, a mogli su iz Gruzije, i zatim otišli u borbu na Nagorno Karabahu, ušli bi u sukob sa Azerima, dakle i sa Turskom. To bi bio veliki rascep unutar NATO vojne alijanse. Toga je bio svestan i Pašanjin, te je od svojih zapadnih mentora tražio samo jedno: priznanje nezavisnosti Karabaha. Osim toga Jermenija je članica ODKB, po tom osnovu na svojoj teritoriji a prema granici sa Turskom ima rusku vojnu bazu. Ta baza znači bolje startne pozicije Rusije te zapadno priznanje nezavisnosti Karabaha daje šansu Rusiji da u sledećem koraku napravi rusku vojnu bazu i na Karabahu, a Zapad to sigurno ne želi. Zatim Turska moguće je da je poslala opomenu Francuskoj onim terorističkim napadima i verovatno je time usporila francusko priznanje nezavisnog Karabaha. Dok srećna Američka demokratija nije stigla da da priznanje nezavisnosti Karabaha jer zauzeta je lažiranjem rezultata izbora. Šah se igra udvoje, a na ovoj tabli igraju tri igrača: Zapad, Rusija i Turska. Svi troje su protivnici s tim da veoma neprijateljski potezi Turske ipak idu u korist Rusije. Prilično zanimljiva partija šaha.

    • Cp6a says:

     I tako Slobodanka opravda zapad.

     • Slobodanka says:

      Veoma dobro znamo, pa i iz našeg iskustva, da Zapad uvek ima dobro izračunat svoj račun, i to do podmuklosti. Prema tome samo treba tačno razumeti kako oni funkcionišu. Kako češ se zaštititi od njih ako ne znaš njihov način razmišljanja i njihova pravila igre? Ti izgleda jedino znaš da igraš stare balkanske uličarske igre, a one sad su postale beznačajne.

     • Slobodanka says:

      Evo ti domaći zadatak: Zašto je Tramp preko Grenela išao dotle da predlaže da SAD obnovi i naš razrušeni Generalštab? To sigurno ne zato što želi da ojača vojska Srbije. Ali stvarno zašto se prvi predstavnik tako velike sile, toliko spustio pred ovako malom zemljom? To je, ali samo na prvi pogled, kao da puzi pred nama ili je bar kleknuo na kolena. A zapravo kakav lukavi račun se krije iza toga?

      • Cp6a says:

       Slobodanke, nemo' se ljutiš, al' sve se to nekako podrazumeva da se zna. Možda si mlada, pa nisi sve to isto gledala uživo kod nas. Upoznali smo mi te zmije veoma dobro. Ne mora čak ništa ni da se razmišlja, lampice se same pale. Ako mnogo proigravaš situacije, izgubićeš se. Da, upravo se radi o uličnim šibadžijama i ubicama, koji dok vrebaju glume finoću.

      • Cp6a says:

       Možda se nismo razumeli, nisam ja gore stvarno tražio nikakav odgovor i pojašnjenje. To se valjda vika "retoričko pitanje" postavljeno propagandnom timu zvanom "persida", koji odrađuje pare na temu "malignog uticaja Rusije na Balkanu".

       • Slobodanka says:

        Ali ja nisam iz tima "persida" da bi ocenio da Slobodanke opravdava Zapad. Jermenija je u Istočnom partnerstvu, a čim je sa Pentagonom dogovorila izgradnju vojnog centra na svojoj teritoriji to je značilo i kretanje ka NATO-u i opraštanje sa ODKB. Centar je bio namenjen za obuku mirovnih snaga, na to u Bakuu mora da se uključio alarm. Taj plan je prilično preduhitrio Azerbejdžan sa ovim napadom na Karabah. Ali da se Alievu otela ova vojna operacija možda bi NATO još i stigao nešto da uradi. Od početka najnovijeg rata postavlja se pitanje da li će na Karabahu biti Rusija ili NATO, a najmanje šanse da ga kontrolišu imali su Jermenija i Azerbejdžan.

  • Duca says:

   Opet smo obukli kratku suknjicu, jesmo trans, ali ipak...

 2. Kostakos says:

  Ne bi mogla Rusija zameriti se Azerbajdzanu. Onda bi ovi dopustili USA da dodju u Kaspisko More.

 3. Milan says:

  Gde će sad Turci da udare? Turska je krajem prošle i početkom ove godine pravila veći cirkus u sirijskom Idlibu pa silom prilika primirili su se početkom marta. Zatim u Libiji su probali pa odustali čim su dobili po nosu. Pretvorili su u džamiju pravoslavnu patrijaršijsku crkvu u Istanbulu. E sad su probali da preko braće Azera postanu arbitar na Južnom Kavkazu, a to ipak nisu postigli. Inače konstantno šalju migoše uglavnom u Zapadnu Evropu. U nešto se udarati mora. Kuda će odsad Turci? Kipar, grčka ostrva u Egejskom moru, ili neki drugi ciljevi? Udaraće tamo gde su najmekši tojest najslabiji pacijenti.

 4. uddu says:

  Rusi bi i nas i jermene prodali za litru vodke !

  • Cp6a says:

   Vi krvati i krvatoidi toliko i vredite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *