АЗЕРИ БОМБАРДОВАЛИ РУСЕ! САДА СЕ СВЕ МЕЊА У НАГОРНО-КАРАБАХУ

AZERI BOMBARDOVALI RUSE! SADA SE SVE MENJA U NAGORNO-KARABAHU

30 oktobra 2020

Azerbejdžanske oružane snage gađale su jedan ruski garnizon na granici Jermenije sa Iranom, izvestilo je 29. oktobra nekoliko izvora.

Ruska granična uprava u Jermeniji, sa 4.500 ljudi, zajedno sa jermenskim graničnicima odgovorna je za zaštitu bivše sovjetske granice Jermenije sa Turskom i Iranom.Prema izvorima, ruski garnizon je gađan sa najmanje četiri granate. Kao rezultat napada nisu zabeleženi ljudski gubici.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana negiralo je napad na bilo koji položaj na jermensko-iranskoj granici. Ministarstvo je reklo da su takve tvrdnje „potpune dezinformacije“, optužujući jermenske snage za ciljanje granice Azerbejdžana sa Iranom.

– Ponavljamo da u Jermeniji nemamo nikakve vojne ciljeve – navodi se u izjavi.

Ministarstva odbrane Rusije i Jermenije do sada nisu objavile zvanični komentar o tom pitanju. Lažne informacije se obično odbace u roku od nekoliko sati.

Ako bude potvrđen, napad će predstavljati kršenje suvereniteta Jermenije i agresiju na rusku vojsku. Azerbejdžan bi mogao da se suoči sa ozbiljnim posledicama.

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad3 says:

  pustili su jermensku pro NATO vladu da se zaleti u rat, a sada će da puste azrbejdžan da povrati nagotno-karabah.I niko prstom neće mrdnuti.Jermenski predsednik je patriota i nacionalista zato je i dobio podršku sa zapada, zato što je KORISTAN da napravi haos tamo, oni su znali da će on napasti i podsticali su ga na to.Niti će neko napasti jermeniju niti će jermenija napasti azerbejdžan a kad jedini krivac će biti pašanjin na kraju jer on dobro zna da ako napadne azerbejdžan rusi ne moraju da udju u rat sa njima pakt koji jermenhija ima je DEFANZIVAN ugovor a jermenija ne može nikako da dobije rat protiv azera mada ni azeri ne mogu da dobiju rat protiv jermene niti im je to namera ali mogu da povrate zone koje smatraju svojima.Igra je krupna i sa NATO strane i sa ruske strane ali je jednostavna i vidi joj se kraj.Nagorno karabah neće moći još dugo da se bori sam protiv azera a jeremnija nikako ne sme da se umeša direktno u to,(indirektnu pomoć i mtolerišu ali ona nije poresdan presudan je BROJ boracfa a nagorno karbah je preslab da bi sae sam borio protiv azera koji imaju i rusku i tursku komandno elektronsku pomoć.Jeremnija je bila osudjena onog momenta kaa je pašanjin došao na vlast i zato će kraj ovoga rata biti BRZO mene čudi da se nisu smirili borci iz nagorno karabaha do sada i da i dalje pokušavaju da preokrenu već loš ishod ali shvati će ubrzo da im je primirje jedini izlaz.Nagorno karabah će biti SMANJEN i opet će početi priča o nekom političkom rešenju ali azeri će preuzeti tu oblast na kraju i to će biti nagrada jeremeniji za saradnju sa NATO i EU.I amerikanci su poludeli zbog ove gluposti jer im to izbija potencijalnu stratešku polugu u budućnosti u tom regionu ali su previše zauzeti drugim problemima da bi se sada bavili time.Žao mi je jermena koji su se upecali na otrovnu udicu sa zapada ali nešto će i naučiti iz toga oni to je sigurno:)Doći će opet do previranja u samoj jermeniji jer će biti vršen veliki pritiska na pašanjina da se umeša direktno u rat ali on zna dokle sme da ide i šta će biti posledice po JERMENIJU pre svega ako udje u to, misli mda će on uskoro dati ostavku.

  • padre says:

   Verovatno je taj predsednik NATO patriota!

   • Aco says:

    Šta su sve obečali Srbiji ako preda Slobu pa onda Mladiča itd i šta je dobila ni SZO ništa. Oni igraju igru šargarepe na štapu immagarca a na žalost uvek nađu novog magarca . Kad pogledamo unazad sve se davalo a dobilo ništa od Prevlake ..Brčko distrikt ,Kosovo bež vojske itd 1244 sve je šargarepa ...kraina Knin ...pa koliko škole još i tako magarac kažu ide jednom na led ovi ...ali kod nas svakih par godina drugi magarac i tako 100 Godina ...pa sad se čeka posle priznavanja Kosova ,Vojvodina pa ukidanje RS ..samo novi magarci da dođu . Žalostno ali istinito. A sve se zna

 2. persida says:

  Svi ce da izginu, samo ce Jevreji da prezive, jer su SVAKOGA KUPILI I NAREDILI MU DA NESTANE.

 3. Avangard-Kinzal says:

  To je to, sad fino i Rusi igraju prljavo ko što su čemerikanci od '90-te-optuže za napad one na koje sami pikiraju i onda imaju "legalnost" za sve što će da rade azerima i njihovim kompanjoni a. Čitam prva 2 komentara i ne mogu da verujem kako ljudi mogu biti tupi i glupi.

  • Kosovac says:

   @ Avangard-Kinzal, …..Bog s'tobom, ne igraju Rusi prljavo. Rusi samo igraju po pravilima koje su nam donele pravne tekovine Sorošoidne Evropske Unije.

   • Avangard-Kinzal says:

    Ne,pa upravo to i mislim. Slažemo se. Ja sam pritisku Srbin kao i ostalih 80-90%.

    • Avangard-Kinzal says:

     "pritisku"...trebalo je proruski...automatika zeza.

     • Kosovac says:

      @ Avangard-Kinzal, …..Ako si na kompjuteru, ta naredba koja „pomaže“ je glupa i opasna i zove se „autocomplete“. Pronađi je i isključi (odčekiraj).

  • Duca says:

   Ovi "komentatori" se uvek pojavljuju sa sličnim glupostima. Ne verujem u glupost, to su želje naših "rođaka" odakle god da su - hrvati, musljimani, šiptari. Najgore je ako su "atlantski srbi" za prve dve kategorije je sve jasno, a ova treća je ono što se krsti izdajnicima, ali ta reč je toliko zloupotrebljavana zadnjih 30-tak godina da je izgubila značenje.

   • Avangard-Kinzal says:

    Naravno da su oni. Glume Srbe ali totalno glupi,nesrpski komentari ih tako jasno otkrivaju da se džaba trude.

  • Milan says:

   U pravu su "komentatori" gore. Sorošoid Pašinjan je stigao na krilima obojene revolucije u prvoj polovini 2018 godine. Izmedju ostalog prošle 2019 godine Jerrmenija, članica ODKB, potpisala je ugovor sa Pentagonom o izgradnji američke vojne baze na teritoriji Jermenije, navodno za obuku mirotvoraca. To znači kad se ta baza izgradi da od tada Jermenija više neće računati sa uslugama ruskih mirotvoraca. Šta bi uradili američki mirotvorci? Ruska vojna baza je na jugu Jermenije, a oni mogu da udju sa severa iz Gruzije i da rasporede mirtvorce ne samo na granicama Jermenije kao što su dsad radili Rusi, nego i oko Karabaha. Treba im povod za takvu operaciju, a dobar povod bi bio napad Azerbejdžana na N. Karabah, nakon kog bi oni priznali nezavisnost N. Karabaha i uleteli sa svojom silom. Bila bi to za Jermeniju brza rokada vodećeg vojnog saveznika, ali za takvu rokadu treba biti spreman. Amerikanci bi dobili planinski N. Karabah za svoju bazu a odatle imaju odličan i blizak pogled i na Rusiju severnije i na Iran južnije. Zašto Amerikanci sad ne uključuju silu? Nisu dovoljno spremni. Ne odgovara im da udju u bilo kakav sukob sa Turskom što jeste moguće jer ona sad otvoreno podržava Azerbejdžan. Time bi joj dali alibi da napusti NATO. Još važnije oni bi voleli da Rusija bude ta koja će se sukobiti sa Turskom. Rusija ni nema puno prostora za igru. Jedino može da bolje naoruža Jermeniju sa PVO naoružanjem i sa sredstvima za elektronsku borbu, te da tiho guši napad Azerbejdžana. Pašinjaninu napad Azerbejdžana odgovara jer to vidi kao šansu da zapadne zemlje priznaju nezavisnost N. Karabaha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *