“АЗОВ“ ОДБИО НАРЕЂЕЊЕ, КИЈЕВ СТВОРИО НОВУ ФОРМАЦИЈУ СА ИСТИМ ИМЕНОМ: Може ли доћи до њиховог сукоба?

“АЗОВ“ ОДБИО НАРЕЂЕЊЕ, КИЈЕВ СТВОРИО НОВУ ФОРМАЦИЈУ СА ИСТИМ ИМЕНОМ: Може ли доћи до њиховог сукоба?

28 јануара 2023

У Кијеву је по налогу Канцеларије председника оформљена бригада “Азов“, формација која има исти назив као и познати екстремистички пук “Азов“.

Након што је пук ‘’Азов’’ одбио наређење да изведе операцију у Бахмуту, у Канцеларији председника је одлучено да се створи нова бригада и да се назове ‘’Азов’’, преносе украјински и руски извори.Ова вест је хитно пуштена у украјински медијски простор, што је изазвало негодовање и разбеснело изворни пук ‘’Азов’’, који подржава главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног у сукобу са председником Владимиром Зеленским.

И чувени руски ратни репортер Александар Сладков, који је добро упознат са овим догађајима, изнео је своје мишљење о појављивању новог ‘’Азова’’. Његов коментар преносимо у целости:

Пук ‘’Азов’’ (који се дигао из пепела после понижења и уништења у Мариупољу) ушао је у свађу са Зеленским. Људи Билецког (оснивача ‘’Азова’’ – прим. ред.) нису опростили покушај Кијева да се ослободи борбеног крила (пука) велике радикалне организације ‘’Азов’’. Још горе, овај класични пук ‘’Азов’’ је прешао на страну Залужног.

И ‘’Азов’’ и Залужни захтевају да се заустави депоновање Оружаних снага Украјине у Артјомовску )Бахмуту., Зеленски ни да чује. Велики сукоб. У Кујеву нису пронашли ништа боље и створили су свој ‘’Азов“, који више није пук, већ бригада (за цивиле: бригада је већа од пука).

Наравно, овај сукоб не уништава Украјину изнутра, али он:
– је јаван
– одаје неслагање Зеленског са НАТО-ом
– ствара преседан за унутрашњи раскол, можда ће доћи до оружаног сукоба?’’, резимирао је Сладков.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Petrovgrad says:

    Ista priča kao u Siriji. Sada će frakcije da se rokaju medjusobno. Biće igranke do zore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u