“АЗОВ“ ОДБИО НАРЕЂЕЊЕ, КИЈЕВ СТВОРИО НОВУ ФОРМАЦИЈУ СА ИСТИМ ИМЕНОМ: Може ли доћи до њиховог сукоба?

“AZOV“ ODBIO NAREĐENJE, KIJEV STVORIO NOVU FORMACIJU SA ISTIM IMENOM: Može li doći do njihovog sukoba?

28 januara 2023

U Kijevu je po nalogu Kancelarije predsednika oformljena brigada “Azov“, formacija koja ima isti naziv kao i poznati ekstremistički puk “Azov“.

Nakon što je puk ‘’Azov’’ odbio naređenje da izvede operaciju u Bahmutu, u Kancelariji predsednika je odlučeno da se stvori nova brigada i da se nazove ‘’Azov’’, prenose ukrajinski i ruski izvori.Ova vest je hitno puštena u ukrajinski medijski prostor, što je izazvalo negodovanje i razbesnelo izvorni puk ‘’Azov’’, koji podržava glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog u sukobu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim.

I čuveni ruski ratni reporter Aleksandar Sladkov, koji je dobro upoznat sa ovim događajima, izneo je svoje mišljenje o pojavljivanju novog ‘’Azova’’. Njegov komentar prenosimo u celosti:

Puk ‘’Azov’’ (koji se digao iz pepela posle poniženja i uništenja u Mariupolju) ušao je u svađu sa Zelenskim. Ljudi Bileckog (osnivača ‘’Azova’’ – prim. red.) nisu oprostili pokušaj Kijeva da se oslobodi borbenog krila (puka) velike radikalne organizacije ‘’Azov’’. Još gore, ovaj klasični puk ‘’Azov’’ je prešao na stranu Zalužnog.

I ‘’Azov’’ i Zalužni zahtevaju da se zaustavi deponovanje Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku )Bahmutu., Zelenski ni da čuje. Veliki sukob. U Kujevu nisu pronašli ništa bolje i stvorili su svoj ‘’Azov“, koji više nije puk, već brigada (za civile: brigada je veća od puka).

Naravno, ovaj sukob ne uništava Ukrajinu iznutra, ali on:
– je javan
– odaje neslaganje Zelenskog sa NATO-om
– stvara presedan za unutrašnji raskol, možda će doći do oružanog sukoba?’’, rezimirao je Sladkov.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Ista priča kao u Siriji. Sada će frakcije da se rokaju medjusobno. Biće igranke do zore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *