БАЧЕНА РУКАВИЦА У ЛИЦЕ РУСИЈИ: Још један непријатељски чин Америке – ЖЕЛЕ РАТ! 

BAČENA RUKAVICA U LICE RUSIJI: Još jedan neprijateljski čin Amerike – ŽELE RAT! 

20 juna 2017

Koalicija koju predvode SAD nakon niza incidenata odlučila je da premesti svoje avione u Siriji, rekao je predstavnik koalicije za Sputnjik.

„Zbog nedavnih sukoba, uključujući i one sa snagama koje podržavaju sirijski režim i ruske oružane snage, preduzeli smo razumne mere da promenimo lokaciju aviona u Siriji, da bismo nastavili da se borimo protiv DAEŠ-a obezbeđujući svoje timove“, izjavio je on.

Koalicija predvođena SAD nekoliko puta je kontaktirala sa ruskom vojskom specijalnim kanalima u nedelju, rekao je portparol koalicije.

„Koalicija je juče komunicirala sa Rusima nekoliko puta i uvek je na raspolaganju za akcije na sprečavanju sukoba kako bi se osigurala bezbednost letačke posade i operacija koalicije“, rekao je on.

On je dodao da je „specijalni kanal sa Rusijom već dokazao svoju efikasnost“.

Avijacija koalicije koju predvode SAD za borbu protiv DAEŠ-a pogodila je sirijski avion Su-22 u provinciji Raka nakon što je on navodno bacio bombu u blizini položaja Sirijskih demokratskih snaga (osnovu snaga čine jedinice sirijskih Kurda), saopštili su ranije u koaliciji. Damask je izjavio da je avion sirijskih vazduhoplovnih snaga izvršavao zadatak protiv DAEŠ-a.

Nakon toga, Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da će od sada, u regionima gde ruska avijacija bude izvodila zadatke na nebu iznad Sirije, svaki vazdušni objekat međunarodne koalicije smatrati vazdušnom metom. Rusko Ministarstvo odbrane od 19. juna takođe prekida saradnju sa SAD u okviru memoranduma o prevenciji incidenata na nebu iznad Sirije.

Sputnjik

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Opet Rusi cvile i protestvuju. Nemaju petlju da udare, a onako oruzje. Cemu onda sve to?

  • hristina says:

   goran/ Sjasi, covece! Portparol koalicije LAZE! Kanal komunikacije su zatvorili Rusi posle rusenja aviona! Portparol sanja, a koalicija se koprca! Gde ce to ONI da premeste svoje avione u Siriji? Baza im je u Persijskom zalivu, u Kataru, i tamo ce i ostati! I ... kad se ONI premeste u Siriju, javi mi!

 2. medo plisani says:

  Nece Rusi na Amere da im ovi ne zamere.

 3. DUSKO says:

  AMERIKA ZELI SVETSKI RAT I BICE GA NAZALOST !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *