БАХАТИ ШИПТАР НАМ ПРЕТИ РАТОМ ЗА НАШЕ ПАРЕ: Муслију тужи Србију и тражи кеш из буџета

БАХАТИ ШИПТАР НАМ ПРЕТИ РАТОМ ЗА НАШЕ ПАРЕ: Муслију тужи Србију и тражи кеш из буџета

16 маја 2017

Јонуз Муслију, председник Националног савета Албанаца и први човек СО Бујановац, човек који отворено прети стварањем „велике Албаније“ и позива на припајање Прешевске долине лажној држави Косово, тужио је Србију и тражи 16 милиона динара из буџета.

Иако у свакој прилици поручује да не признаје Србију као своју државу и прети ратом, Муслију је пред Управним судом покренуо поступак тврдећи да је Национални савет Албанаца намерно и противзаконито закинут за државни новац!?!

У тужби Муслију наводи да је Национални савет Албанаца до 2012. из буџета добијао 116.600.502 динара, док је тај износ од 2013. године смањен на 13.233.953 динара, што му није довољно ни за основне трошкове.

Јонуз Муслију није се оглашавао овим поводом, а Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права, на другој страни потврђује ова сазнања.

– Тачно је да је суду поднета тужба којом албански национални савет захтева додатна средства. Наводи да му се ускраћују права. Од 2012. до 2016. године за њихов рад је из буџета издвојено 68.328.803 динара, док је ове године додељено 13.226.019 динара. Новац је подељен у складу са законом, баш као и свим осталим националним саветима, нема ни говора да су Албанци оштећени… – истиче Пауновићева, коју ова тужба ни мало не чуди.

– Муслију каже да не признаје Србију, али никад није одбио новац који од Србије добија. Када су паре у питању, ту за њега нема никаквих проблема. Извештај државног ревизора за 2016. годину показао је да је потребно додатно преконтролисати на који је начин Муслију трошио новац – подсећа саговорница.

(Информер)

KOMENTARI3 коментара

  1. Ivan says:

    Preti,laze,krade jer mu se moze!Ne preti on sa meseca,eno ga uziva u Bujanovcu a to bese grad u Srbiji ili?!

  2. Pingback: БАХАТИ ШИПТАР НАМ ПРЕТИ РАТОМ ЗА НАШЕ ПАРЕ: Муслију тужи Србију и тражи кеш из буџета

  3. dusko says:

    BUDALE STPTARSKE UCI CEMO VAM U TIRANU NI BOG OTAC NAS NECE ZAUSTAVITI !!1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u