БАХАТИ ШИПТАР НАМ ПРЕТИ РАТОМ ЗА НАШЕ ПАРЕ: Муслију тужи Србију и тражи кеш из буџета

BAHATI ŠIPTAR NAM PRETI RATOM ZA NAŠE PARE: Musliju tuži Srbiju i traži keš iz budžeta

16 maja 2017

Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i prvi čovek SO Bujanovac, čovek koji otvoreno preti stvaranjem „velike Albanije“ i poziva na pripajanje Preševske doline lažnoj državi Kosovo, tužio je Srbiju i traži 16 miliona dinara iz budžeta.

Iako u svakoj prilici poručuje da ne priznaje Srbiju kao svoju državu i preti ratom, Musliju je pred Upravnim sudom pokrenuo postupak tvrdeći da je Nacionalni savet Albanaca namerno i protivzakonito zakinut za državni novac!?!

U tužbi Musliju navodi da je Nacionalni savet Albanaca do 2012. iz budžeta dobijao 116.600.502 dinara, dok je taj iznos od 2013. godine smanjen na 13.233.953 dinara, što mu nije dovoljno ni za osnovne troškove.

Jonuz Musliju nije se oglašavao ovim povodom, a Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, na drugoj strani potvrđuje ova saznanja.

– Tačno je da je sudu podneta tužba kojom albanski nacionalni savet zahteva dodatna sredstva. Navodi da mu se uskraćuju prava. Od 2012. do 2016. godine za njihov rad je iz budžeta izdvojeno 68.328.803 dinara, dok je ove godine dodeljeno 13.226.019 dinara. Novac je podeljen u skladu sa zakonom, baš kao i svim ostalim nacionalnim savetima, nema ni govora da su Albanci oštećeni… – ističe Paunovićeva, koju ova tužba ni malo ne čudi.

– Musliju kaže da ne priznaje Srbiju, ali nikad nije odbio novac koji od Srbije dobija. Kada su pare u pitanju, tu za njega nema nikakvih problema. Izveštaj državnog revizora za 2016. godinu pokazao je da je potrebno dodatno prekontrolisati na koji je način Musliju trošio novac – podseća sagovornica.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivan says:

    Preti,laze,krade jer mu se moze!Ne preti on sa meseca,eno ga uziva u Bujanovcu a to bese grad u Srbiji ili?!

  2. Pingback: BAHATI ŠIPTAR NAM PRETI RATOM ZA NAŠE PARE: Musliju tuži Srbiju i traži keš iz budžeta

  3. dusko says:

    BUDALE STPTARSKE UCI CEMO VAM U TIRANU NI BOG OTAC NAS NECE ZAUSTAVITI !!1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *