BAHATOST: Stanodavci u Beogradu podigli cene kirija

BAHATOST: Stanodavci u Beogradu podigli cene kirija

23 maja 2014

35205_bgd23-novi-beograd-panorama-foto-vesna-lalicNa listi bahatih i nesavesnih profitera koji pokušavaju da se okoriste o patnju Obrenovčana našli su se i – pojedini stanodavci, pišu Novosti.

Kao trgovci koji su prodavali hleb za 200, mleko za 160 dinara, Obrenovčani se žale da su neki od sugrađana koji izdaju stanove za samo pet dana podigli cenu svojih kvadrata i za trećinu.

Predrag Marinković, kojem su potopljena dva stana u centralnoj ulici u Obrenovcu, roditelje i ženu sa decom smestio je privremeno u Beograd kod prijatelja. Kada je shvatio da neće uskoro moći da se vrati, potražio je prenoćište koje bi iznajmio na mesec-dva.

„Čim smo se evakuisali, pozvao sam neke oglase za nekretnine, raspitao se o cenama jednoiposobnog ili dvosobnog stana po Mirijevu, Karaburmi i Novom Beogradu. Stanovi su bili oko 180 evra mesečno. Kada sam posle pet dana okrenuo iste te gazde, nekoliko njih mi je reklo da je cena promenjena. Tražili su mi 250 evra. Pitao sam zašto su podigli zakup, kažu – došlo je do nepredviđenih troškova“,priča Predrag.

Neki od stanodavaca, žali se Predrag, tražili su mu dupli depozit, a neki, kako su mu objasnili – nisu spremni da izdaju svoje kvadrate na mesec ili dva, pa onda opet da traže novog podstanara.

Jedan gazda me je pitao koliko ćemo ostati i tražio da potpišemo ugovor na godinu dana. Kada sam mu rekao da smo iz Obrenovca i da čekamo da se naša nekretnina osuši, odgovorio mi je da mu je to previše komplikovano, jer živi u inostanstvu“, dodaje Predrag, koji treba da nađe smeštaj za njih šestoro.

Iz Udruženja podstanara „Velegrad“ apeluju na sve sugrađane koji izdaju svoje stanove, kuće ili sobe da ne pokušavaju da zarade na tuđoj nesreći.

„Pojačali smo naše kontrole“, kaže Mirko Mirković, predsednik udruženja „Velegrad“.

„Svakodnevno pratimo oglase i ukoliko primetimo odstupanje od cene, automatski ćemo podneti krivičnu prijavu protiv stanodavaca. Neka nas građani pozovu čim im se nešto slično dogodi“.

Mirković daje pozitivan primer nekih gazda u Sremčici, Železniku i Surčinu koji su spustili kiriju za svoje sugrađane iz Obrenovca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *