БАЈДЕН ЋЕ БИТИ ГУРНУТ У СТРАНУ: Ево ко ће владати Америком

BAJDEN ĆE BITI GURNUT U STRANU: Evo ko će vladati Amerikom

15 novembra 2020

Vodeći krugovi progresivnog i centrističkog krila Demokratske stranke nastoje da izvrše uticaj na novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena da prihvati njihovu političku platformu.

U toku je snažno lobiranje dve struje iz Demokratske stranke s ciljem da se Bajden privoli da na ključna mesta u svojoj budućoj administraciji postavi njihove ljude.Levo orijentisano krilo demokrata objavilo je listu kandidata za buduću Bajdenovu administraciju od 400 progresivnih političkih eksperata, zalažući se da se u novoj američkoj administraciji ne nađu ljudi povezani s krupnim korporativnim interesima.

S druge strane, centrističko krilo Demokratske stranke optužuje svoje levo orijentisane stranačke kolege da su preterano naklonjeni levici i da su odgovorni za loše rezultate na izborima za Predstavnički dom i Senat Kongresa, preneo je AP.

Analitičari ocenjuju da ovaj sukob dve struje u Demokratskoj stranci stvara tenzije umesto pobedničke atmosfere.

Tokom predizborne kampanje Džo Bajden je obećao da će nastaviti da neguje etičke principe koje je uvela administracija predsednika Baraka Obame, u kojoj je bio potpredsednik.

Isticao je da će držati pod kontrolom uticaj lobista i krupnog kapitala u svojoj vladi, što je suprotno dobrim odnosima koje je Trampova administracija negovala sa uticajnim poslovnim krugovima u SAD.

„Bajden će pronaći način da pomiri dve struje u Demokratskoij stranci, da smiri tenzije i uspešno preuzme kormilo države. Svako ima svoju ulogu, a uloga predsednika je da donosi odluke“, ukazao je bivši demokratski gradonačelnik Nju Orleansa Mič Landrije.

KOMENTARI4 komentara

 1. miki says:

  Smešno. Tamo se ništa ne adi a da se ne isplanira bar 5 koraka u napred.

 2. šiško says:

  Prvo hopni pa reci skok. Da nije malo preuranjena priča o funkcijama i postavljenjima? Prvo valjda treba postati predsednik.

 3. M says:

  Oni prave ražanj,a zec još u šumi!Naime,moglo bi im se desiti(a nadam se i da hoće?)da Tramp ostane predsjednik USA još jedan mandat!I šećer,crni,za kraj,da nakon drugog Trampovog mandata,ponovo pobjede republikanci!Tad bi,demokratama"moglo i prisjesti!?!To bi onda mogao(uz ostale svjetske događaje)biti i početak kraja duboke svjetske države nadnacionalne elite,tj.otvoreni lov na glavu te ekipe?!?

 4. petrovgrad says:

  Jedan vic za izbore Dolaazi Obama u izborni štab kod Bajden. Bajden ga pitata "Gde si čoveče, što se ne javiš zovem te dva sata" Obama odgovara "To što držiš u ruci je daljinac"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *