БАЈДЕН ЋЕ БИТИ ГУРНУТ У СТРАНУ: Ево ко ће владати Америком

БАЈДЕН ЋЕ БИТИ ГУРНУТ У СТРАНУ: Ево ко ће владати Америком

15 новембра 2020

Водећи кругови прогресивног и центристичког крила Демократске странке настоје да изврше утицај на новоизабраног америчког председника Џо Бајдена да прихвати њихову политичку платформу.

У току је снажно лобирање две струје из Демократске странке с циљем да се Бајден приволи да на кључна места у својој будућој администрацији постави њихове људе.Лево оријентисано крило демократа објавило је листу кандидата за будућу Бајденову администрацију од 400 прогресивних политичких експерата, залажући се да се у новој америчкој администрацији не нађу људи повезани с крупним корпоративним интересима.

С друге стране, центристичко крило Демократске странке оптужује своје лево оријентисане страначке колеге да су претерано наклоњени левици и да су одговорни за лоше резултате на изборима за Представнички дом и Сенат Конгреса, пренео је АП.

Аналитичари оцењују да овај сукоб две струје у Демократској странци ствара тензије уместо победничке атмосфере.

Током предизборне кампање Џо Бајден је обећао да ће наставити да негује етичке принципе које је увела администрација председника Барака Обаме, у којој је био потпредседник.

Истицао је да ће држати под контролом утицај лобиста и крупног капитала у својој влади, што је супротно добрим односима које је Трампова администрација неговала са утицајним пословним круговима у САД.

„Бајден ће пронаћи начин да помири две струје у Демократскоиј странци, да смири тензије и успешно преузме кормило државе. Свако има своју улогу, а улога председника је да доноси одлуке“, указао је бивши демократски градоначелник Њу Орлеанса Мич Ландрије.

KOMENTARI4 коментара

 1. мики says:

  Смешно. Тамо се ништа не ади а да се не испланира бар 5 корака у напред.

 2. šiško says:

  Prvo hopni pa reci skok. Da nije malo preuranjena priča o funkcijama i postavljenjima? Prvo valjda treba postati predsednik.

 3. M says:

  Oni prave ražanj,a zec još u šumi!Naime,moglo bi im se desiti(a nadam se i da hoće?)da Tramp ostane predsjednik USA još jedan mandat!I šećer,crni,za kraj,da nakon drugog Trampovog mandata,ponovo pobjede republikanci!Tad bi,demokratama"moglo i prisjesti!?!To bi onda mogao(uz ostale svjetske događaje)biti i početak kraja duboke svjetske države nadnacionalne elite,tj.otvoreni lov na glavu te ekipe?!?

 4. petrovgrad says:

  Jedan vic za izbore Dolaazi Obama u izborni štab kod Bajden. Bajden ga pitata "Gde si čoveče, što se ne javiš zovem te dva sata" Obama odgovara "To što držiš u ruci je daljinac"

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u