БАЈДЕН „ДАО СИГНАЛ“ ЗЕЛЕНСКОМ: Време је…

BAJDEN „DAO SIGNAL“ ZELENSKOM: Vreme je…

4 decembra 2022

Američki predsednik Džo Bajden signalizira ukrajinskom lideru Volodimiru Zelenskom o potrebi razgovora sa Rusijom.

To je rekao Džozef Džofe iz Škole za međunarodne studije Džons Hopkins.„Bajden je suptilno nagovestio svom kijevskom kolegi: vreme je da započnemo razgovor sa Putinom“, napisao je Džofe u članku za časopis „Time“.

Prema njegovim rečima, zapadni saveznici Zelenskog čuvaju Kijev od dalje eskalacije kako ne bi bio uvučen u sukob sa Rusijom.

On je istakao da ukrajinska vlada treba da se pripremi za kompromise, uključujući „gubitak Krima“.

Ranije je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izrazio uverenje da zapadne zemlje treba da ubede kijevske vlasti da sednu za pregovarački sto sa Rusijom.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gagi says:

  Najzad su posle izazivanja i krvave probe, shvatili da sa Rusima nema sale. Sada im je cilj da sacuvaju bar nesto oteto, narocito ono sto su zapadne kompanije finansirale i jeftino pazarile u Ukrajini. Rusi bi zaista bili nedostojni svog imena i istorije, kada bi sada stali i pola svoje otete teritorije poklonili zapadnim kolonizatorima.

  • jagoda says:

   Nadam se da ce ih Surovi do tada razbiti na sitne komadice..

 2. Top says:

  Naše iskustvo govori, da su pregovori kupovina vremena da slabija strana u sukobu ojača.

  • Top says:

   PS: vreme pregovora ističe kada pukne prva puška. Posle toga postoji samo kapitulacija jedne strane. Jača strana, ako u toku sukoba uleti u zamku "pregovora" je budalasta strana u sukobu.

   • Miki says:

    Apsolutno si u pravu, što je i na našim prostorima devedesetih godina pa sve do danas dokazano kao velikim bezumnim porazom.

 3. milorad5 says:

  rusija nema potrebe da pregovara u prazno sa njima i neće ni pregovarti.Vreme pregovora je prošlo odavno,sad za kijevsku huntu ima samo jedan izlaz,AVION i PRAVAC VAŠINGTON:)ko stigne do avijona:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *