БАЈДЕН ДОШАО У ПОСЕД РАЗГОВОРА ТРАМП – ПУТИН

BAJDEN DOŠAO U POSED RAZGOVORA TRAMP – PUTIN

10 februara 2021

Bivši američki predsednik Donald Tramp tokom svog mandata nije otkrivao sve detalje razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali novi predsednik Džo Bajden bi mogao imati uvid u njih, piše američki list „Politiko“.Prema navodima lista, radi se o najmanje deset razgovora koje su Tramp i Putin vodili u protekle četiri godine.

„Razumevanje onoga o čemu su međusobno razgovarali može pomoći da se rasvetli da li je Tramp nekada otkrio osetljive informacije ili sklapao nekakve sporazume sa ruskim liderom, koji bi mogli iznenaditi novu američku administraciju“, piše „Politiko“.

Sada, kada je na čelu Bele kuće Bajden, „on sam sve može videti“, ističe se u članku.

Prema rečima bivšeg člana Trampove administracije, Bajdenu i njegovom timu „ne treba njihova dozvola da bi videli te snimke razgovora“.

Kako se navodi, jedan od bivših članova Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, koji je trenutno blizak Bajdenovom timu, rekao je da je „prioritet nacionalne bezbednosti da se sazna šta je Tramp govorio Putinu“.

„Politiko“ navodi da je Tramp tokom svog predsedavanja bio posebno oprezan tokom razgovora sa stranim liderima, kako bi izbegao „curenje informacija“.

Nakon telefonskih razgovora sa Putinom „vesti o sadržini razgovora često je prvo objavljivao Kremlj ili Tramp na Tviteru“, konstatuje se u članku.

„Iako se telefonski razgovori nisu snimali, Trampovi pomoćnici obično su slušali razgovore i pravili beleške“, piše „Politiko“.

Međutim, bivši Trampov savetnik je izjavio da je Tramp „retko govorio ruskom lideru nešto što ranije nije javno izjavio“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 5 says:

    bajden je umro,umro je pre nego što je položio zakletvu i trenutno se dvojnici smenjuju u ulogama.Uskoro će morati da ibjave njegovu "iznenadnu" smrt,mesec dva najviše mogu da kriju to,ali sada moraju dok izvrše čistku u administraciji i konsoliduju vlast.Ovo sudjenje trampu je sastanak CK faktički gde članovi ekipe moraju da dokažu svoju lojalnost i posvećenost "zajedničkoj borbi" odatle će se vršiti selekcija"kadrova" kada objave da je bajden preminuo a u medjuvremenu će njgovo ime da iskoriste ZA SVE MOGUĆE SULUDE NAPAE I OPTUŽBE,POŠTO ČAK I AKO NEŠTO NE PRODJE MRTVOG ČOVEKA NIJE MOGUĆE POZVATI NA ODGOVORNOST.SAMO GLEDAJTE ŠTA ĆE DVOJNICI BAJDENA SVE DA IZJAVLJUJU I KAKVE ŠOKOVE ĆE TO DA IZAZIVA.TO NEKA VAM BUDE DOKAZ ZA OVO ŠTO VAM SAD KAŽEM.PREVARANT JE ODAPEO,KOLIKO ZNAM UMRO JE NEGDE IZMEDJU 8 I 13 JANUARA ALI IZVORI SU NEJASNI.MISLIM DA RUSI TAKODJE SUMNJAJU DA JE BAJDEN POKOJNI I OVE IZJAVE "BAJDENA" SU PRETNJA I UOPZORENJE U MAFIJAŠKOM STILU RUSIMA DA SE NE MEŠAJU ALI UPRAVO STRAH OD RUSA ĆE I NATERATI "MOČVARU" A USKORO OBELAODANI BAJDENOVU DEMISIJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *