БАЈДЕН ДОШАО У ПОСЕД РАЗГОВОРА ТРАМП – ПУТИН

БАЈДЕН ДОШАО У ПОСЕД РАЗГОВОРА ТРАМП – ПУТИН

10 фебруара 2021

Бивши амерички председник Доналд Трамп током свог мандата није откривао све детаље разговора са руским председником Владимиром Путином, али нови председник Џо Бајден би могао имати увид у њих, пише амерички лист „Политико“.



Према наводима листа, ради се о најмање десет разговора које су Трамп и Путин водили у протекле четири године.

„Разумевање онога о чему су међусобно разговарали може помоћи да се расветли да ли је Трамп некада открио осетљиве информације или склапао некакве споразуме са руским лидером, који би могли изненадити нову америчку администрацију“, пише „Политико“.

Сада, када је на челу Беле куће Бајден, „он сам све може видети“, истиче се у чланку.

Према речима бившег члана Трампове администрације, Бајдену и његовом тиму „не треба њихова дозвола да би видели те снимке разговора“.

Како се наводи, један од бивших чланова Савета за националну безбедност САД, који је тренутно близак Бајденовом тиму, рекао је да је „приоритет националне безбедности да се сазна шта је Трамп говорио Путину“.

„Политико“ наводи да је Трамп током свог председавања био посебно опрезан током разговора са страним лидерима, како би избегао „цурење информација“.

Након телефонских разговора са Путином „вести о садржини разговора често је прво објављивао Кремљ или Трамп на Твитеру“, констатује се у чланку.

„Иако се телефонски разговори нису снимали, Трампови помоћници обично су слушали разговоре и правили белешке“, пише „Политико“.

Међутим, бивши Трампов саветник је изјавио да је Трамп „ретко говорио руском лидеру нешто што раније није јавно изјавио“.

KOMENTARI



Један коментар

  1. milorad 5 says:

    bajden je umro,umro je pre nego što je položio zakletvu i trenutno se dvojnici smenjuju u ulogama.Uskoro će morati da ibjave njegovu "iznenadnu" smrt,mesec dva najviše mogu da kriju to,ali sada moraju dok izvrše čistku u administraciji i konsoliduju vlast.Ovo sudjenje trampu je sastanak CK faktički gde članovi ekipe moraju da dokažu svoju lojalnost i posvećenost "zajedničkoj borbi" odatle će se vršiti selekcija"kadrova" kada objave da je bajden preminuo a u medjuvremenu će njgovo ime da iskoriste ZA SVE MOGUĆE SULUDE NAPAE I OPTUŽBE,POŠTO ČAK I AKO NEŠTO NE PRODJE MRTVOG ČOVEKA NIJE MOGUĆE POZVATI NA ODGOVORNOST.SAMO GLEDAJTE ŠTA ĆE DVOJNICI BAJDENA SVE DA IZJAVLJUJU I KAKVE ŠOKOVE ĆE TO DA IZAZIVA.TO NEKA VAM BUDE DOKAZ ZA OVO ŠTO VAM SAD KAŽEM.PREVARANT JE ODAPEO,KOLIKO ZNAM UMRO JE NEGDE IZMEDJU 8 I 13 JANUARA ALI IZVORI SU NEJASNI.MISLIM DA RUSI TAKODJE SUMNJAJU DA JE BAJDEN POKOJNI I OVE IZJAVE "BAJDENA" SU PRETNJA I UOPZORENJE U MAFIJAŠKOM STILU RUSIMA DA SE NE MEŠAJU ALI UPRAVO STRAH OD RUSA ĆE I NATERATI "MOČVARU" A USKORO OBELAODANI BAJDENOVU DEMISIJU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u