БАЈДЕН И ЈЕДАН ДЕО АМЕРИКЕ СЛАВИ ПОБЕДУ, ТРАМП ТВРДИ: „Ништа још није готово, гласали су и мртви“

BAJDEN I JEDAN DEO AMERIKE SLAVI POBEDU, TRAMP TVRDI: „Ništa još nije gotovo, glasali su i mrtvi“

7 novembra 2020

Kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima u Americi Džozef Bajden izjavio je da je izabran za predsednika SAD. Aktuelni predsednik Donald Tramp mu poručuje da je požurio.

„Za mene je velika čast što mi je američki narod ukazao poverenje da postanem predsednik“, rekao je Bajden.

On je poručio da posle završetka predizborne kampanje treba ostaviti po strani gnev i oštru retoriku. Treba da se ujedinimo kao nacija, rekao je Bajden.

S druge strane, Tramp ističe da zvanično nije potvrđena pobeda Bajdena ni u jednoj saveznoj državi, uključujući one gde je razlika tesna.

Tramp je dodao i da će pravdu tražiti na sudu.

Svi znamo da Bajden žuri da se lažno predstavi kao pobednik a saveznici koje ima u medijima mu u tome pomažu: oni ne žele da se dođe do istine“, navodi se u pisanoj izjavi Trampa koju je prosledio njegom štab.

Aktuelni predsednik, takođe, kaže da Bajden ima nameru da budu prebrojani svi glasovi, pa i oni falsifikovani.

Zakoniti glasovi biraju predsednika, a ne mediji“, rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, izbori su daleko od gotovih. Najavio je da će njegov izborni štab početi pravi postupak na sudu u ponedeljak.

Prethodno su američki mediji objavili da je pobedu na ovim izborima odneo demokratski kandidat Džo Bajden, nakon što je osvojio elektorske glasove Pensilvanije i tako sa 284 glasa definitivno ostavio Trampa iza sebe.

NA GLASAČKIM LISTIĆIMA ISTI RUKOPIS, GLASALI MRTVI

Rudi Đulijani, jedan od članova pravnog tima Donalda Trampa, obratio se u Pensilvaniji okupljenima nakon što je Džo Bajden proglašen pobednikom predsedničkih izbora.

On je rekao da posmatrači sa njihove strane nisu imali prilike da nadgledaju glasove pristigle poštom.

– Ako nemate šta da krijete, dozvolili biste inspekciju – rekao je on.

On je rekao da su neki glasački listići imali isti rukopis, te da je „glasalo i nekoliko mrtvih“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Kako si sejao tako žanješ, u prevodu Tramp je dobio svoju Huanitu. Kao nagradu za svoj raniji trud protiv Nikolasa Madura u Venecueli Tramp je sada dobio svog Huana Gvaido na teritoriji Amerike. Veneceuelanski političar Huan Gvaido dana 23. januara 2019 na mitingu se samoproglasio za vršioca dužnosti predsednika Venecuele i na ulici je proglasio zakletvu. Nekoliko sati kasnije Sjedinjene Države, koje je predstavljao predsednik Donald Tramp, prepoznale su ga kao šefa države. Huana je ubrzo priznalo za predsednika oko 50 država sveta, takodje i Evropska unija. Slično se dešava i sada, zvaničnih rezultata izbora nema, a čestitke se prosledjuju Huanu-Džou od V.Vritanije, Nemačke, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, EU, Nato-a, itd.

 2. garo says:

  Nakon ovih izbora i lud moze da vidi sta je demokratija i izbori.

  • Velika Metla says:

   Lud da, ali glupi, kojih je neograničeno više nego ludih, ne mogu da vide. Ovo glasanje mrtvih je od istog gazde uvezeno i na Balkan. Ništa to nije novo. A i zaokruživanje s hemijskom olovkom, gde posle nekih sat vremena ispari mastilo, pa onda opet zaokruže kandidata po potrebi.Ovo s hemijskom olovkom se radilo u engleskoj još pre mnogo decenija.

 3. Kulak says:

  Ovo podseća na hrvatske izbore.Tamo redovno na svim izborima za HDZ glasa oko pola miliona mrtvih.Nije čudo što se sve češće govori o balkanizaciji SAD.

 4. jagoda says:

  Jao Trampic sta se cudis pa u Srbiji na svim grobljima je 100% izlaznost...Bože svasta.

 5. milorad3 says:

  pa bajden je čekao "skromno" da ga PROGLASE pobednikom ali posle novi komplikacija sa izbornom kradjom glasova iz njegove ekipe on je MORA da se brže-bolje proglasi pobednikom i time obezbedi sebi "pravo" da napadne trampa kao "legalni" predsednik.Problem je u tome što je trampov mandat LEGALNO do početka januara,ZNAČI TRAMP JE JOŠ UVEK ZAKONITI PREDSEDNIK I IMA MOGUĆNOSTI DA ISPITA POZADINU IZBORA LEGALNIM DRŽAVNIM METODAMA:)tO JE JOŠ dva MESECA ROŠTILJANJA PREVARANATA NA TIHOJ VATRI nove POSTAVE fbi I JOŠ NEKOLIKO OBAVEŠTAJNIH AGENCIJA JER NAMEŠTANJE IZBORA AKO SE DOKAŽE JE VRHUNSKI ČIN IZDAJE DRŽAVE TAMO A DOKAZA IMA I BIĆE IH SVE VIŠE.To što se bajden samoprogalsio je znak STRAHA.

 6. milorad3 says:

  P.S trma zna da se našminkani leš usrao od straha zato se i smeškao na slikam sa floride.Konačno su i neopozivo pacovi iz senke posegnuli pohlepno za vlašću koja im NE PRIPADA sada će da propište majčino mleko.

 7. rade n says:

  Sada se vidi na cemu pociva svetski poredak zapadnih zemalja.Na dubokoj drzavi koja vlada iz senke krupnim kapitalom pokradenim od naroda.Zato ne cudi da svi izabrani predsednici vecih zapadnih zemalja su delegirani od vladara iz senke a tu se narod nije ni pitao.Da bi ispunili svoje obaveze odmah su po komandi poceli da cestitaju izbor novog americkog predsednika iako ni jedna savezna drzava SAD nije potvrdila zavrsen izborni postupak a da ne pominjemo pravni postupak pred suskim organima.A narod neka se pita ko vlada sa njim iko stoji iza pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *