БАЈДЕН И НЕТАНИЈАХУ ЈОШ УВЕК НИСУ РАЗГОВАРАЛИ: Односи САД и Израела на испиту, различити погледи на Иран и Палестину

BAJDEN I NETANIJAHU JOŠ UVEK NISU RAZGOVARALI: Odnosi SAD i Izraela na ispitu, različiti pogledi na Iran i Palestinu

16 februara 2021

PREMIJER Izraela Benjamin Netanijahu priznao je da predsednik SAD Džozef Bajden i on imaju različite poglede na palestinsko pitanje i na odnose sa Iranom, ali je izrazio zadovoljstvo „veoma snažnim“ radnim odnosom koji su uspostavili.Bela kuća je prošle nedelje negirala da je želela da pošalje bilo kakvu poruku Netenijahuu time što se on nije našao na listi Bajdenovih sagovornika u prvom krugu telefonskih razgovora sa svetskim liderima.

Netanijahu je, takođe, odbacio takvu mogućnost i poručio preko izraelske televizije da će se Bajden javiti.

– Javiće se on. Uspostavili smo veoma snažne prijateljske odnose koji traju već 40 godina – rekao je Netanijahu, prenosi Rojters.

Odnosi dve zemlje naći će se na ispitu ukoliko Bela kuća donese odluku da se ponovo pridruži iranskom nuklearnom sporazumu iz kojeg je istupio bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Bela kuća je saopštila u petak da će Bajden i Netenjahu uskoro razgovarati, ali nije precizirano kada.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 5 says:

    Di sme da mu se javi pa ima da ga provali iz sekunda da je dvojnik:)Alo već su objavili NIKO bajdena neće videti UŽIVO do aprila:)Realno niko ga više neće ni videti uživo jer je mrtav već mesec dana, ovo je takav skandal šta rade moroničine u USA, jednostavno nema šanse da oni prežive ovu prevaru , biće JAVNO objavljeno da su tajili smrt predsedničkog kandidata i da je dvojnik položio zakletvu, sad će da ostanu bez jaja demokrate ima da bude HAOS bre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *