БАЈДЕН И ЊЕГОВА АДМИНИСТРАЦИЈА СУ СВЕ ЗНАЛИ, ћутали су и чекали да рат почне!

BAJDEN I NJEGOVA ADMINISTRACIJA SU SVE ZNALI, ćutali su i čekali da rat počne!

17 avgusta 2022

Zvaničnici Bajdenove administracije mesecima su znali da Putin okuplja desetine hiljada vojnika i šalje tenkoveduž ukrajinske granice, piše Vašington post.

List je naveo hronologiju događaja koji su se uoči ruske invazije na Ukrajinu odvijali iza zatvorenih vrata. Kako su se obaveštajni podaci gomilali, Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost Bajdena, postao je uveren da će Rusija započeti rat u Ukrajini i sazvao je hitan sastanak u Ovalnoj sobi.Džou Bajdenu je tada rečeno da obaveštajni podaci o Putinovim operativnim planovima pokazuju da je sve spremno za masovni napad na Ukrajinu, a Vašington post navodi da je američka obaveštajna zajednica imala svoje izvore u ruskom političkom vođstvu, špijunskom aparatu i vojsci.

Bajdenu je, kako navodi list, tada rečeno, da su sadašnji Putinovi planovi predviđaju zauzimanje većine ukrajinske teritorije.

Ovaj izveštaj, sa do sada neobjavljenim detaljima, baca novo svetlo na borbu SAD-a za vraćanje verodostojnosti, pokušaj balansiranja tajnosti oko obaveštajnih podataka s potrebom da se saveznike uveri u njihovu istinitost i izazov određivanja kako će najmoćniji svetski vojni savez pomoći ne baš savršenoj demokratiji na ruskoj granici, a da NATO ne ispali ni jedan metak, ocenjuje Vašington post.

Takođe, list navodi da je tekst napisan nakon razgovora s više od trideset visokih zvaničnika SAD, Ukrajine, Evrope i NATO-a.

Na prvom sastanku u Ovalnoj sobi, kom su prisustvovali i šefovi CIA, FBI, prvi čovek Pentagona, kao I brojni drugi najviši zvaničnici obaveštajne i odbrambene zajednice, Bajdenu su do detalja predočeni svi planovi ruskog predsednika u Ukrajini. Amerika je tako, ocenjuje Vašington post, dobile su „izvanredne detalje“ o tajnim planovima Kremlja, dok je Rusija i dalje poricala sve.

Nakon što je bio suočen s novim obaveštajnim podacima i analizom na brifingu u oktobru 2021., Bajden je navodno imao dve reakcije. Prvo je trebalo da pokuša da odvrati Putina, a smatrao je da bi trebalo poslati nekoga u Moskvu da sedi s Rusima na najvišem nivou i kaže im: “Ako to učinite, ovo će biti posledice. “

Drugo, trebalo je obavestiti saveznike o američkim obaveštajnim podacima i uključiti ih u jedinstven i odlučan stav da Rusiji treba zapretiti oštrim sankcijama, ojačati i proširiti odbranu NATO-a i pomoći Ukrajini. Tako je amerika poslala svoje najviše zvaničnike u Moskvu i u sedište NATO-a u Briselu.

Četiri pravila

Vašington post zatim navodi i da su uspostavljena četiri važna pravila:

1. Ne sme se dogoditi oružani sukob između američke vojske i NATO-a s Rusijom.
2. Rat mora ostati unutar geografskih granica Ukrajine.
3. Trebalo bi ojačati i održati jedinstvo NATO-a.
4. Trebalo bi ojačćati Ukrajinu i dati joj sredstva za borbu.

Bajdenova administracija takođe je imala još jednu brigu – Volodimira Zelenskog, ukrajinskog predsednika, jer se bojala da on nije dorastao Putinu, a i sva matematika je bila na strain Rusije. Zato je Bajden poslao državnog sekretara Entonija Blinkena da razgovara sa ukrajinskim predsednikom, u Glazgovu, na marginama međunarodnog samita o klimatskim promenama. Zelenskom je tada rečeno koje podatke ima Amerika I da im se sprema napad.

I Blinken je priznao, kasnije, da je do tog sastanka došlo. “Bili smo samo nas dvojica, dva metra jedan od drugog”, rekao je on u jednom intervjuu.

Ipak, Zelenski je tada bio skeptičan, a u prvi mah je smatrao da su američki obaveštajni podaci da će ih Rusija napasti samo spekulacije.

Manje od dve sedmice nakon sastanka u Glazgovu, ukrajinski šef diplomatije i šef kabineta Zelenskog, posetili su Stejt Department gde im je visoki američki zvaničnik koji ih je dočekao jasno rekao: “Momci, kopajte rovove!”

Službene smernice zabranjivale su američkim obaveštajnim agencijama da dele taktičke informacije koje bi Ukrajina mogla upotrebiti za pokretanje ofanzivnih napada na lokacije ruskih trupa na Krimu ili protiv separatista koje podržava Kremlj na istoku, pa zato KIjev nije nikada dobio detalje onoga šta je Vašington znao.

(index.hr, b92.net)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    pokušali su da otruju putina preko ukrajinskih veza,nije uspelo i znali su da će biti odgovora.Samo mislim da su pretrali ,neće se ovo završiti samo s ukrajinom.amerilka mafija prečlesto poseže za atentatom kao sredstvom rešavanja problematičnih država ,ovo im neće proći nekažnjeno i neće više biti lovostaja na NJIHOVE KLJUČNE LJUDE.Mislim d ožemo oćekivati "iznenadne neopozive ostavke" nekih likova iz te ekipe u vašingtonu jer je sad jasno da su ovo PRIVATNI RATOVI,inspirisani privatnim pojedinačnim a ne opšte nacionalnim interesima, i overa ZAINTERESOVANIH pojedinaca je najjeftiniji i najbrži način da se te krize reše bukvalno preko noći:)i rusima je to jasno kao dan.Posle ovog nezabeleženog pokušaja atentata na šefa države(dosad su se bar tu suzdržavali kad je u pitanju rusija ili kina) i destabilizacije ruske federacije ,tu više nema nazad i neće biti opraštanja niti prekida takve prakse.Odsada su svi bitni umešani i zainteresovani pojedinci u vezi ruske politike i ekonomije sa zapada na listi za potencijalni odstrel,baš kao što zapad progoni svakog pojedinca za koga sumnjaju ili znaju da je blizak vladi rusije.Zato ovo neće stati jer glave su u pitanju i može biti samo sve gore i opasnije jer mafija ne zna za opraštanje ili popuštanje a amerikom sada vlada politička i finansijska mafija.To se lepo vidi na trampovom slučaju,oni su tu izgubili čak i FASADU DEMOKRATIJE i sad je jasno da je tamo na vlasti jedna veoma opasna nuk.naoružana hunta ubica i secikesa.

  2. Rista Bre says:

    Jeste, jeste. Znali su. CIJA ima kristalnu kuglu. Rumuni koriste vračaru Miramaritu da im planira finansije i spasi rumunsku monetu od kolapsa. Ona je navodno zamenik direktora centralne banke Rumunije. Ne znam tačno kako je zovu, ali je studirala psihologiju i glumu. Znači obrazovana vračara. Kažu da neki sa Zapada hoće da je iznajme od Rumunije. Kada je neki šaljivdžija objavio tu vest na internetu, možete zamisliti do koje smejurije je došlo. Predstavnik za javnost rumunske banke je onda izjavio - "Ona jeste na visokoj funkciji u banka sistemu, jer je diplomirala pozorište i glumu a i psihologiju, dakle visoko je obrazovana, ali ima uslov da ne sme da donese kristalnu kuglu na radno mesto!" Pišijada od izjave, a reakcija... U stvari, CIJA ukrala kuglu i sada sve zna. Nije CIJA znala i niko ne može znati šta će se dogoditi ali su imali informacije na osnovu kojih su zaključili da se to MOŽE dogoditi. Verovatnoća je bila pola - pola. Matematički gledano, verovatnoća je dobra samo u vračarske svrhe, jer čak i 1% ne verovatnoće ima istu snagu kao i 99% verovatnoće. To kaže matematika u svojoj teoriji verovatnoće, a CIJA koristi kristalnu kuglu da reši zadatak koji je NE rešiv. To vam kao beskonačnost - Postoji ali nemamo pojma šta je. Infinitezimalni račun je taj koji ide do kraja, u beskonačnost ali mi ga ne možemo pratiti tamo i zato nam infinitezimalni račun daje tačno mesto zaokruženja kada ne moramo da idemo tamo gde ne možemo da dohvatimo a ipak nećemo napraviti grešku u proračunima. To nije objašnjenje infinitezimalnog računa ali može da posluži za jasnije razumevanje. Na primer, Vreme je teoretska dimenzija. Vreme i Beskonačnost drugim rečima - NE postoje, ali nam služe za veoma tačne aproksimacije u nauci i dobro nam došlo da nam mozak ne eksplodira. Odavde do večnosti. Teorija verovatnoće, kako joj samo ime kaže, nije proverljiva nauka, nije egzaktna nego je nedokaziva teorija. Kao i Ajnštajnova teorija verovatnoće , kao i svaka religija, psihologija i ostalo što služi u razne svrhe. Na primer da shvatimo Svemir bar približno ili da lakše upravljanja ljudima ili da ubedljivo pričamo, a postoje i državne organizacije koje te teorije vrlo često zloupotrebljavaju za manipulisanje ljudima. Ni Logika kao nauka nije dokaziva, nego je teorija sa nekim ustaljenim i izvesnim redosledom događaja koji ne moraju uvek da se dogode, ali verovatno, teoretski, mogu da se dogode. Zato vidimo danas procvat kvazi teorija ili ti para psihologije, para logike i para stvarnosti koje se mogu upotrebiti kako tata kaže. Uglavnom su rođene u SAD i vrlo su uspešan alat za kontrolu ljudi. Da se vojna intervencija Rusije nije dogodila, CIJA bi rekla - mi smo videli sve "znake" napada ali smo znali da ga neće biti. To bolje od kristalne kugle. Ne treba im ni vračara ni kristalna kugla. Dovoljan i Rista. Bre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *