БАЈДЕН И ЗЕЛЕНСКИ више нису у стању да за Украјину организују ни „самит мира“ који би држао воду

BAJDEN I ZELENSKI više nisu u stanju da za Ukrajinu organizuju ni „samit mira“ koji bi držao vodu

27 juna 2024

ŽALOSNI propali tzv. «samit mira» o Ukrajini završen je u Švajcarskoj.

Zelenski se trudio da na njega dovede više od 160 država, ali su se odazvale samo 92 zemlje uključujući i delimično priznato Kosovo.Mnoge države poslale su činovnike nižeg ranga.

Završni kominike NIJE potpisalo 16 država među kojima su bile Indija, Saudijska Arabija, Tajland i Meksiko, a potpis su odbili da stave predstavnici OUN ali i Papa Rimski.

Nije se pojavio ni glavni «šef» Zelenstkog, Bajden. Potpredsednik SAD Kamala Haris i nemački kancelar Šolc teško su presedeli čitav dan i ne dočekavši drugi, otputovali sa tog zborišta u svoje zemlje.

Kina nikog nije poslala…

Kad su shvatili da se «grandiozno» najavljeni planovi neće realizovati, ukrajinski klovnovi krenuli su da se ljute i govore da je u pripremi DRUGI samit, navodno sa učešćem Rusije.

Govorimo i pišemo onako kako jeste.

Američka novinska agencija Bloomberg objavila je da je poseta Zelenskog i njegove bande Švajcarskoj, blago rečeno, bila neuspešna. Uredništvo te agencije smatra da je završni kominike beznačajan i neobavezujući.

Masne teze o principima suvereniteta i teritorijalne celovitosti države nisu pomogle rešenju sukoba, a nesposobnost da na svoju stranu privuku države Globalnog Juga dokazuju da je Rusija u povoljnijem položaju, konstatuju američki novinari.Samit na alpskom travnjaku još je jedna dimna zavesa da se prikrije bespomoćnost Zapada pred krizom koju je sam stvorio, pišu glavni evropski mediji. Rastrgnuti sitnim i sebičnim izbornim, kreditnim i medijskim interesima, «gosti» Zelenskog više ne mogu ni o čemu da se dogovore, čak i ako imaju očigledan zajednički cilj.

Cilj postoji kao i recept. Zato podsećamo na reči Vladimira Putina:

„Bez učešća Rusije, bez poštenog i odgovornog dijaloga sa nama, nemoguće je doći do mirnog rešenja za Ukrajinu i generalno do globalne evropske bezbednosti“.

Podanici Zelenskog i saučesnici krvavog klovna, izučavajte činjenice i beležite misli svetskih lidera.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dragi says:

    Kako možete da pišete da je samit bio neuspešan, kada je tamo svoje učešće imala i Srbija i čak je postavljen potpis Srbije na tom "dokumentu"?

    • Pravda says:

      Nije to bas Srbija bila tamo, pre ce biti da su to bili okupatorovi namesnici, cisto da neupucenima bude jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *