БАЈДЕН ЈЕ ПОТПИСАО „смртну пресуду“ за женски спорт

БАЈДЕН ЈЕ ПОТПИСАО „смртну пресуду“ за женски спорт

27 јануара 2021

Џозеф Бајден, новоизабрани амерички председник, потписао је извршну наредбу у циљу спречавања дискриминацијe, али је то изазвало велике реакције међу критичарима који уоућују да ће таква одлука наштетити спортска надметања жена јер омогућава такмичење трансродним спортистима.

У низу извршних наредби које је Бајден потписао првих дана по уласку у Белу кућу, нашла се и једна која се односи на обавезу средњих школа и универзитета да омогуће трансродним спортистима да се такмиче у женској конкуренцији.„Деца би требало да могу да се едукују без бојазни о томе да ли ће им бити забрањен приступ тоалетима, свлачионицама или школским спортским секцијама“, наведено је у наредби објављеној на страницама РТ.

Таква формулација је наишла на бројне реакције на друштвеним мрежама, ЛГБТ активисти су подржали Бајденово решење, a критичари наводе да би школе могле да остану без средстава уколико не дозволе трансродним особама да се такмиче у женској конкуренцији.

„Тужан дан за женски спорт. Жене ће морати да се такмиче са биолошким мушкарцима, да ризикују повреде и поразе, захваљујући новој Бајденовој наредби. Немојте рећи да се ово ради у корист жена, не, то је деструктивно и негативно“, наведено је у једном од коментара.

Одредбе Бајденове наредбе су даље схваћене као подстицање на неравноправну конкуренцију.

„Не мислим да је добра идеја имати биолошке мушкарце у такмичењу са биолошким женама, без обзира на то како се они идентификују“, истиче један корисник друштвених мрежа.

Поред коментара, у бази података о резултатима такмичења у женској и мушкој конкуренцији објављен је упоредни приказ уз јасне разлике у дометима.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Свака част Бајдену. Храбар и размишљен потез. Лепотице, назад у кревет! хехехехеехех...Ал ће бити посла да их тешите. Користите прилику. Саће и Вучко и Микрон и Меркелка и Си и Ким и сви остали да следе мерику по обичају јел, и цео свет ће вратити женскице у јаслице. Мислим да је напредак деструкције људи напола заустављен. Трансродни или ти килајбери који не би видли женску ако немогу да вире у клозету, саће нас забављају ко женски боксери јер жене ту немају шансе. Женске више неће олако улазити у клозете. Кажем, враћају се женске у нормалу. Ово је мушки свет, па макар и трансродан. Него, нешто ме ударило...Шта ако мама од 40 година, удовица а има трансroдног сина од 20 година? Јел то срамота? Мислим, хоће ли се третирати међусобно као лезбејке или као сотоне? Овај свет се стрмекнуо, значи ипак, смрт фашизму..Па сад ви видите шта сам мислио.

 2. Kalipso says:

  On i Merkelova se dogovorili da istisnu Ruse i Kineze iz Srbije. Valjda sto smo od americkog Fajzera dobili 20-tak hiljada vakcina a iz Kine milion i Rusije 250.000, a koja nam ponudila tehnologiju da sami proizvodimo?

 3. За Србију says:

  Napadaju nakaze sa svih strana.

 4. uddu says:

  Ako je transrodna osoba,neko ko izgleda kao žena a između nogu ima mušku d stvar,onda,kako će se on presvlačiti sa ženama? Jadne žene sportistkinje jer ove mešavine su jače od njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u